نوشته شده توسط : رعنا

گفته می‌شود کسانی که به لمینت دندان هایشان علاقه‌مند هستند نباید تا زمانی که مشکلی برای دندانشان به وجود بیاید، دندان‌های‌شان را لمینت کنند، زیرا اگر دندان‌پزشک متبحر نباشد و لمینت دندان را به درستی انجام ندهد، عصب دندان ها از بین می‌رود و دندانها نسبت به سرما و گرما حساس می‌شود؛ البته اگر دندان‌هایتان را به بهترین متخصصان بسپارید، در هر حالت جای نگرانی نیست.

کسانی که عادت دارند دندان‌قروچه کنند و یا زیاد ترشی یا مواد اسیدی می‌خورند و کسانی که بیماری های مفصلی دارند و مهم‌تر از همه کسانی که بهداشت دهان را رعایت نمی کنند، نباید از این روش‌ها استفاده کنند، زیرا لمینت مستلزم استفاده منظم از نخ دندان و مسواک است.

کسانی که سایش مینای دندان شدیدی دارند و بافت مینای دندان آنها کافی نیست. این افراد باید به جای لمینت دندان از انواع روکش دندان استفاده کنند.

شما با بهره‌گیری از تخصص متخصصان دندانپزشکی، می‌توانید با آسایش خیال، بهترین روش را برای لمینیت دندان خود انتخاب کنید و نگران هیچگونه تصمیم اشتباهی در این زمینه نباشید.

عوارض احتمالی لمینت دندان

عوارض احتمالی لمینت دندان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ممکن است دندان شما به غذاها و نوشیدنی‌های سرد و گرم حساس شود.

ممکن است لمینت‌ها دقیقا با رنگ دندان‌های دیگر شما مطابقت نداشته باشد. وقتی روکش در محل قرار بگیرد، نمی‌توان رنگ آن را تغییر داد. پس دقت کنید اگر قصد سفید کردن دندان‌های خود را دارید، لازم است این کار را قبل از لمینت انجام دهید. بنابراین مهم است که نزد دندانپزشک معتبر و کاربلد بروید.

لیمنت‌ها ممکن است جدا شده و از بین بروند. برای به حداقل رساندن احتمال وقوع این موارد، از جویدن ناخن‌ها پرهیز کنید. مداد، یخ یا سایر اجسام سخت را نجوید و فشار زیادی به دندان‌های خود وارد نکنید.

دندان‌های که لمینت شده‌اند، هنوز می‌توانند پوسیدگی داشته باشند.

لمینت برای افرادی که دندان‌های ناسالم و ضعیف دارند، انتخاب خوبی نیست.

خلاصه درباره هزینه لمینت دندان

در لمینت، مواد همرنگ با دندان روی دندان شما کار گذاشته می‌شود که جلوه‌ای زیبا به دندان‌ها می‌بخشد. لمینت برای افرادی که دندان‌هایی کج، دو رنگ، یا نامرتب دارند، بسیار مناسب است.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 408
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

هرچند که نمی‌توان به موارد زیر عارضه گفت، اما برای  آگاهی بیشتر افراد ما تلاش کرده ایم که برخی از عوراض مهم درمان ارتودنسی را در این مقاله لیست کنیم. با 6 نوع از آن ها در ادامه آشنا خواهید شد.

1. ارتودنسی ممکن است درد خفیف و ناراحتی جزئی ایجاد کند

تجربه اتصال دستگاه های ارتودنسی به دندان‌ها برای همه افرادی که تاکنون ارتودنسی نکرده اند کمی عجیب است. به دلیل اینکه دستگاه‌های ارتودنسی از همان ابتدا شروع به حرکت دندان‌ها می‌کنند، ممکن است افراد درد جزئی احساس کنند. که این طبیعی است و عارضه محسوب نمی‌شود.

درد ارتودنسی به دلیل وارد شدن فشار و نیرو از سمت سیم ارتودنسی به دندان ها و وادار کردن آن ها به تغییر موقعیت است.

با کمک داروهای ضد درد بودن نسخه به راحتی می‌توان این درد و ناراحتی را تسکین داد. افراد حتی ممکن است در ابتدای درمان احساس کنند که دندانشان لق شده است. اما این موضوع حقیقت ندارد و فقط یک احساس است به همین دلیل ما لق شدن دندان در طول ارتودنسی را اصلا جزء عوارض ارتودنسی دندان لیست نمی‌کنیم.

2. خراشیده یا زحم شدن بافت‌های نرم داخل دهان از عوارض کوچک ارتودنسی دندان

بیماران در شروع درمان ارتودنسی دندان  (با بریس ثابت) ممکن است احساس کنند لب‌ها، زبان یا بخش‌های نرم داخل دهانشان کمی زخم شهد است. این را البته نمی‌توان عارضه در نظر گرفت. اما چون به هر صورت در بیشتر افراد تجربه می‌شود، ما نیز آن را جزء عوارض ارتودنسی دندان لیست کردیم.

زخم شدن داخل دهان معمولا کوتاه بوده و تنها چند روز ابتدایی ارتودنسی احساس می‌شود. با این حال می‌توان با کمک وکس یا موم ارتودنسی به راحتی براکت ها و سیم ارتودنسی را ایمن سازی کرده تا هیچ نوع آسیبی به بافت های نرم داخل دهان وارد نکند.

3. عفونت لثه از بزرگترین عوارض ارتودنسی در بیماران تنبل است!!

رعایت بهداشت دهان و دندان برای همه  افرد مهم است. اما اگر تحت درمان با هر نوع روش ارتودنسی باشید، بسیار مهم و حیاتی‌تر است. بهداشت ضعیف دهان و دندان می‌تواند منجر به التهاب لثه و عفونت آن‌ها شود.

که این خود می‌تواند حرکت دندان‌های‌تان را حین ارتودنسی کندتر کند. وجود هرگونه عفونت یا التهاب گسترده در لثه می‌تواند صرف نظر از اینکه ارتودنسی متحرک دارید یا ثابت، باعث افزایش مدت زمان درمان شود.

4. ارتودنسی احتمالا در برخی افراد باعث تحلیل مینای دندان می‌‍شود

به از بین رفتن ساختار معدنی مینای دندان فرسایش یا تحلیل دندان گفته می‌شود. در برخی موارد بسیار نادر، ممکن است دستگاه های ارتودنسی ثابت به تحلیل رفتن مینای دندان کمک کنند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که شخص به بهداشت دهان و دندان در طول ارتودنسی چندان توجه نکند.

با این حال، اگر دکتر متخصص ارتودنسی خوب  متوجه شود افراد دندان‌های پوسیده دارند و یا اینکه احتمال آسیب رسیدن به دندان ها در طول ارتودنسی وجود دارد، احتمالا درمان را آغاز نخواهد کرد تا اینکه  دندان ها کاملا ترمیم شوند.

5. ارتودنسی ممکن است در برخی افراد ریشه دندان ها را کوتاه کند

برای برخی از بیماران طول ریشه دندان های آنها در طول مدت زمان ارتودنسی کوتاه می‌شود. پیش بینی اینکه، این اتفاق برای شما بی‌افتد تقریباً غیرممکن است. اما برخی از افراد بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به این وضعیت (کوتاهی ریشه دندان) هستند.

به طور کلی، کوتاه شدن ریشه دندان در طول ارتودنسی عواقب قابل توجهی ندارد. اما در موارد بسیار نادر ممکن است طول عمر دندان را تهدید کند. به این صورت که در آینده ممکن است زودتر دندانی که ریشه‌اش کوتاه شده را از دست بدهید.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , اسپانسر , ,
:: بازدید از این مطلب : 418
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

در دسته دستگاه های ثابت وسایل مختلفی هستند که به صورت گسترده در درمان ارتودنسی دندان مورد استفاده قرار می گیرند. ما در این بخش به مهم ترین روش های ارتودنسی ثابت می پردازیم که اتفاقا در ایران نیز به خوبی انجام داده می شود.

ارتودنسی ثابت معمولی

معمولاً بیشتر افرادی که تحت درمان ارتودنسی قرار می‌گیرند با روش ثابت معمولی درمان می شوند. در این روش (که اشتباها به آن سیم کشی دندان) هم گفته می شود از سیم، براکت، باند، کش ها و سایر اجزای ریز دیگر استفاده می شود.

به تمام اجزای ذکر شده در ارتودنسی ثابت "بریس" گفته می شود و مهم‌ترین اجزای این بریس سیم، براکت و باند هستند. براکت ها قطعات کوچکی هستند که به سطح دندان ها متصل می شود و در وسطشان یک شیار قرار دارد. از میان این شیار سیم ارتودنسی میگذرد که تمام براکت ها را به هم متصل می کند. در دو سر فک نیز دو براکت ورقه ای و گرد به دور دندان های آسیاب متصل می کنند تا دو سر سیم در نهایت به این باندها متصل شود.

متخصص ارتودنسی بعد از اتصال بریس به دندان ها، هر چند هفته یکبار حرکت دندان ها را کنترل کرده و سیم ارتودنسی به همراه سایر اجزاء را تنظیم می کند تا در نهایت دندان ها صاف شوند. براکت ها در این روش معمولا از جنس فلز (استیل ضدزنگ) هستند.

ارتودنسی دیمون

ارتودنسی دیمون یکی از بهترین روش‌های ارتودنسی دندان است که اتفاقا این روزها افراد بیشتری برای درمان از این روش استقبال می کند. در این درمان همه چیز مشابه با ارتودنسی ثابت معمولی است اما براکت ها متفاوت است. به این شکل که در ارتودنسی ثابت به روش معمولی، برای اینکه سیم ارتودنسی از براکت در نرود یا (خارج نشود) آن را با کش ارتودنسی میبندند.

اما براکت دیمون نوعی براکت سلف لیگیتینگ یا خود سفت کننده است. به این شکل که از کش های ارتودنسی برای ثابت نگاه داشتن کش استفاده نمی شود و خود براکت، سیم را به صورت کشویی ثابت نگاه می دارد.

به دلیل ویژگی های براکت دیمون، ارتودنسی با این روش به مدت زمان کمتری نیاز دارد و درد و ناراحتی بسیار بسیار کمی نیز به بیمار می دهد. تنها ایراد روش بالا بودن هزینه آن نسبت به هزینه ارتودنسی ثابت معمولی است.

ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی نیز دقیقا مشابه با ارتودنسی ثابت معمولی است اما اینجا هم براکت ها با هم متفاوت هستند. همانطور که در بخش  های قبل گفته شد، براکت معمولی از جنس فلز است اما در روش ارتودنسی سرامیکی براکت ها از جنس سرامیک شفاف هستند.

به دلیل بی رنگ بودن براکت ها در این روش، معمولا کسی متوجه نمی شود که بیمار تحت درمان ارتودنسی است. به این دلیل این ارتودنسی را اصطلاحا ارتودنسی نامرئی و بدون رنگ هم نامگذاری کرده اند.

ارتودنسی لینگوال

یکی از اصولی‌ترین روش‌های ارتودنسی که در عین قابل توجه نبودن (از نظر ظاهری) می‌تواند مشکلات شدید ارتودنسی را به خوبی درمان کند ارتودنسی لینگوال است. در روش لینگوال همه اجزاء همان‌هایی هستند که در ارتودنسی ثابت معمولی استفاده می‌شود. با این تفاوت که محل نصب بریس در این مدل فرق می‌کند.

در ارتودنسی لینگوال اجزای بریس (همان سیم کشی) به جای اینکه به جلوی دندان‌ها متصل باشد به پشت دندان‌ها و در مجاورت زبان متصل می‌شوند. واژه لینگوال نیز که به معنی در ارتباط با زبان است، به دلیل قرار گرفتن بریس در نزدیکی و جلوی زبان برای این ارتودنسی انتخاب شده.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 413
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 4 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

بسیاری از افراد روکش دندان را با لمینت و کامپوزیت‌های دندانی اشتباه می‌گیرند و حتی اشتبا‌ها تصور می‌کنند هر ۳ مورد یکی هستند. این تصور اشتباه است و ما قصد داریم در این مقاله به شما نشان دهیم که این ۳ کاملا از هم متفاوت هستند.

بسیاری از افراد روکش دندان را با لمینتدندان و کامپوزیت های دندانی اشتباه می گیرند و حتی اشتباها تصور می کنند هر 3 مورد یکی هستند. این تصور اشتباه است و ما قصد داریم در این مقاله به شما نشان دهیم که این 3 کاملا از هم متفاوت هستند. این شما و این بررسی تفاوت روکش دندان و لمینت دندان و کامپوزیت ونیر.

4. تهاجمی بودن یا نبودن!

تفاوت روکش دندان با لمینت دندان و کامپوزیت ونیرها محدود به موارد بالا نمی‌شود و در یک مورد دیگر تفاوت آشکاری با هم دارند. میزان تهاجمی بودن پروسه نصب هر کدام از 3 موارد مورد بررسی ما همیشه قابل بحث بوده و هست.

تهاجمی بودن یک پروسه به این معنا است که برای نصب چیزی مثل روکش تا چه حد قرار است به بافت و نسج دندان آسیب وارد شود؟ آیا لازم است بخش زیادی از مینای دندان تراشیده شود یا خیر؟

از این نظر کامپوزیت ونیرها تهاجم بسیار کمی دارند چون قرار نیست که برای اتصال آن‌ها هیچ آسیبی به دندان یا مینای آن وارد شود. اگر هم لازم باشد مقداری از ضخامت مینای دندان برای اتصال کامپوزیت ونیر تراشیده شود مطمئن باشید به مقدار بسیار بسیار کم و غیرقابل توجهی مینا تراش میخورد.

برعکس کامپوزیت، برای نصب لمینت‌ها نیاز است ضخامت بیشتری از مینای دندان تراشیده شود تا بتوان لمینت را بدون برجستگی یا بیرون‌آمدگی روی سطح دندان متصل کرد. اما از نظر تهاجم، روکش دندان بسیار تهاجمی است به طوری که باید برای نصب آن بخشی زیادی از دندان به صورت دور تا دور را تراشید تا روکش آماده نصب شود.

5. محل نصب

تفاوت دیگر روکش دندان با لمینت دندان و ونیر کامپوزیت در موضعی است که قرار است هر یک از این 3 مورد نصب شوند. به طور معمول ونیر کامپوزیت و لمینت دندان برای زیباسازی و ترمیم دندان‌های جلویی که در طرح لبخند هستند مورد استفاده قرار می‌گیرند. (حدودا 8 دندان جلویی در هر دو فک)

اما روکش دندان بسته به جنس آن می‌تواند برای هر نوع دندانی چه در جلو چه در خلف دهان مورد استفاده قرار بگیرد. اما مرسوم است که برای ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده جلویی از روکش‌های فلز سرامیک، زیرکونیا و تمام‌سرامیک استفاده شود و برای دندان‌های خلفی نیز از روکش‌های تمام‌فلزی استفاده شود تا هزینه‌ها کاهش یابد.

6. شکل ظاهری

از نظر شکل ظاهری هر سه مورد با هم تفاوت دارند. لمینت‌ها لایه‌های آماده و بسیار نازکی هستند که تنها یک سطح دندان (سطح جلویی را می‌پوشانند)، ونیر کامپوزیت‌ها به صورت لایه‌لایه روی دندان قرار داده می‌شوند و قبل از اتصال اصلا شکل خاصی نیستند بلکه خمیری هستند. خمیر را به صورت لایه‌های نازک روی تمام سطوح دندانی قرار می‌دهند و بعد از خشک کردن هر لایه، لایه دیگری را اعمال می‌کنند.

همچنین روکش‌ها از نظر شکل با دو مورد قبل تفاوت بسیار زیادی دارند. آن‌ها حالتی کلاه‌مانند دارند و دور تا دور دندان را می‌پوشانند.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 334
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

عکس دندان – در عکس‌برداری پرتوی ایکس (اشعه ایکس) که برای موفقیت درمان عصب ‌کشی ضرورت دارد، دندانپزشک اطلاعات خوبی راجع به گستردگی و عفونت و ساختار داخلی و شکل ریشه ‌های دندان به دست می‌آورد. بنابراین عکس پرتوی ایکس و هر اطلاعاتی که از طریق آن به دست می‌آید، کاملاً ضرورت دارد. به گفتة کالج رادیولوژی آمریکا دوز تشعشع یک عکس پرتوی ایکس تنها، به قدری نیست که تأثیری بر جنین در حال رشد بگذارد. علاوه‌ بر این عکس دندانپزشکی به صورت منطقه ‌ای در دهان انجام می‌شود نه ناحیه شکم. برای احتیاط بیشتر معمولاً دندان‌پزشک لباس محافظ پرتوی ایکس به زنان باردار می‌دهد تا از نرسیدن تشعشع به ناحیه شکم اطمینان حاصل شود.

بیشتر بخوانید : ترمیم دندان

یکی دیگر از نگرانی‌های بارداری داروهای تجویز شده و مواد شیمیایی مورد استفاده در طول درمان است.

داروی بی ‌حسی – داروی بی حسی که دندانپزشک بارداری برای زنان باردار استفاده می‌کند، مطمئن و بی‌ خطر است. با این حال میزان بی ‌حسی مورد استفاده برای زنان باردار باید در حداقل مقدار ممکن باشد. در صورتی که دوز اولیه داروی بی ‌حسی کفایت نکند، دندانپزشک مقدار آن را بیشتر می‌کند تا بیمار در طول درمان راحت باشد. تجربه درد باعث افزایش استرس می‌شود و استرس برای کودک داخل رحم زیان‌بخش تر از اندک داروی بی حسی است.

مواد شیمیایی – مواد شیمیایی تمیز کننده مورد استفاده در طول درمان (معمولاً بلیچینگ یا هیدروکلرید سدیم) و مواد پر کننده دندان هیچ خطری برای جنین ندارند.

آنتی ‌بیوتیک – تجویز آنتی بیوتیک برای مقابله با عفونت دندان، امری متداول است. دندانپزشک پیش از درمان، در طول و پس از آن نوع مشخصی آنتی ‌بیوتیک (مانند پنی‌ سیلین یا آموکسی سیلین ) که برای زنان باردار بی ‌خطر است، تجویز می‌کند.

خطرات و عوارض عدم انجام عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری

در صورتی که دندانپزشک علیرغم آگاهی داشتن از بارداری شما توصیه می‌کند عصب ‌کشی انجام دهید، مطمئن باشید خطر موکول کردن عصب ‌کشی به پس از زایمان بسیار بیشتر از خود عصب ‌کشی است. خطر انجام ندادن عصب ‌کشی در بارداری شامل موارد زیر می‌باشد:

درد – مشکلات دندانی مانند آبسه دندان که نیاز به عصب ‌کشی دارد معمولاً با دندان درد شدید همراه هستند. درد شدید دائمی در دوران بارداری استرس زیادی وارد می‌کند که تأثیرات منفی بالقوة آن برای مادر و جنین بسیار بیشتر از انجام درمان دندانپزشکی است.

عفونت – مشکل دندانی که نیاز به عصب ‌کشی دارد به معنی عفونت داخل دندان است. در صورتی که عفونت دندان درمان نشود و مدت طولانی به حال خود رها شود، ممکن است در سرتاسر بدن گسترش یافته و به بدن کودک در حال رشد برسد و عوارض جدی ایجاد کند. این وضعیت برای بارداری بسیار خطرناک است.

بیشتر بخوانید : دندانپزشکی کودکان

بهترین روش عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری

سه‌ ماهة اول بارداری حساس‌ترین زمان رشد جنین است. بنابراین هر گونه درمان دندانپزشکی غیر اورژانسی نباید در سه ماهه اول بارداری صورت بگیرد بلکه باید بسته به ضرورت، درمان آن را به سه‌ ماهة دوم بارداری موکول کنید تا از خطرات آن در امان باشید. در صورت لزوم دندانپزشک ممکن است دندان آبسه کرده را باز کند تا چرک داخل آن تخلیه شود و درد کاهش یابد و سپس محفظه پالپ دندان را تا حد ممکن تمیز و ضد عفونی نماید. بعدا پس از این که بارداری وارد سه ‌ماهة دوم شد، عکس پرتوی ایکس از دندان گرفته می‌شود تا عصب ‌کشی تکمیل شود. همین کار را می‌توان برای مشکلات دندانی شناسایی شده در سه ماهه سوم بارداری نیز انجام داد به این معنی که در صورت امکان، تکمیل نهایی درمان پس از زایمان انجام شود.

توجه داشته باشید که عصب ‌کشی در بارداری کاملاً مطمئن و بی ‌خطر است و هیچ تأثیر بدی بر جنین نمی‌گذارد. در صورتی که به دندانپزشک یا هر پزشک دیگری مراجعه می‌کنید حتماً بارداری خود را به اطلاع او برسانید.

منبع : تاج دنتال



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 338
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 2 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

عکس دندان – در عکس‌برداری پرتوی ایکس (اشعه ایکس) که برای موفقیت درمان عصب ‌کشی ضرورت دارد، دندانپزشک اطلاعات خوبی راجع به گستردگی و عفونت و ساختار داخلی و شکل ریشه ‌های دندان به دست می‌آورد. بنابراین عکس پرتوی ایکس و هر اطلاعاتی که از طریق آن به دست می‌آید، کاملاً ضرورت دارد. به گفتة کالج رادیولوژی آمریکا دوز تشعشع یک عکس پرتوی ایکس تنها، به قدری نیست که تأثیری بر جنین در حال رشد بگذارد. علاوه‌ بر این عکس دندانپزشکی به صورت منطقه ‌ای در دهان انجام می‌شود نه ناحیه شکم. برای احتیاط بیشتر معمولاً دندان‌پزشک لباس محافظ پرتوی ایکس به زنان باردار می‌دهد تا از نرسیدن تشعشع به ناحیه شکم اطمینان حاصل شود.

بیشتر بخوانید : ترمیم دندان

یکی دیگر از نگرانی‌های بارداری داروهای تجویز شده و مواد شیمیایی مورد استفاده در طول درمان است.

داروی بی ‌حسی – داروی بی حسی که دندانپزشک بارداری برای زنان باردار استفاده می‌کند، مطمئن و بی‌ خطر است. با این حال میزان بی ‌حسی مورد استفاده برای زنان باردار باید در حداقل مقدار ممکن باشد. در صورتی که دوز اولیه داروی بی ‌حسی کفایت نکند، دندانپزشک مقدار آن را بیشتر می‌کند تا بیمار در طول درمان راحت باشد. تجربه درد باعث افزایش استرس می‌شود و استرس برای کودک داخل رحم زیان‌بخش تر از اندک داروی بی حسی است.

مواد شیمیایی – مواد شیمیایی تمیز کننده مورد استفاده در طول درمان (معمولاً بلیچینگ یا هیدروکلرید سدیم) و مواد پر کننده دندان هیچ خطری برای جنین ندارند.

آنتی ‌بیوتیک – تجویز آنتی بیوتیک برای مقابله با عفونت دندان، امری متداول است. دندانپزشک پیش از درمان، در طول و پس از آن نوع مشخصی آنتی ‌بیوتیک (مانند پنی‌ سیلین یا آموکسی سیلین ) که برای زنان باردار بی ‌خطر است، تجویز می‌کند.

خطرات و عوارض عدم انجام عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری

در صورتی که دندانپزشک علیرغم آگاهی داشتن از بارداری شما توصیه می‌کند عصب ‌کشی انجام دهید، مطمئن باشید خطر موکول کردن عصب ‌کشی به پس از زایمان بسیار بیشتر از خود عصب ‌کشی است. خطر انجام ندادن عصب ‌کشی در بارداری شامل موارد زیر می‌باشد:

درد – مشکلات دندانی مانند آبسه دندان که نیاز به عصب ‌کشی دارد معمولاً با دندان درد شدید همراه هستند. درد شدید دائمی در دوران بارداری استرس زیادی وارد می‌کند که تأثیرات منفی بالقوة آن برای مادر و جنین بسیار بیشتر از انجام درمان دندانپزشکی است.

عفونت – مشکل دندانی که نیاز به عصب ‌کشی دارد به معنی عفونت داخل دندان است. در صورتی که عفونت دندان درمان نشود و مدت طولانی به حال خود رها شود، ممکن است در سرتاسر بدن گسترش یافته و به بدن کودک در حال رشد برسد و عوارض جدی ایجاد کند. این وضعیت برای بارداری بسیار خطرناک است.

بیشتر بخوانید : دندانپزشکی کودکان

بهترین روش عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری

سه‌ ماهة اول بارداری حساس‌ترین زمان رشد جنین است. بنابراین هر گونه درمان دندانپزشکی غیر اورژانسی نباید در سه ماهه اول بارداری صورت بگیرد بلکه باید بسته به ضرورت، درمان آن را به سه‌ ماهة دوم بارداری موکول کنید تا از خطرات آن در امان باشید. در صورت لزوم دندانپزشک ممکن است دندان آبسه کرده را باز کند تا چرک داخل آن تخلیه شود و درد کاهش یابد و سپس محفظه پالپ دندان را تا حد ممکن تمیز و ضد عفونی نماید. بعدا پس از این که بارداری وارد سه ‌ماهة دوم شد، عکس پرتوی ایکس از دندان گرفته می‌شود تا عصب ‌کشی تکمیل شود. همین کار را می‌توان برای مشکلات دندانی شناسایی شده در سه ماهه سوم بارداری نیز انجام داد به این معنی که در صورت امکان، تکمیل نهایی درمان پس از زایمان انجام شود.

توجه داشته باشید که عصب ‌کشی در بارداری کاملاً مطمئن و بی ‌خطر است و هیچ تأثیر بدی بر جنین نمی‌گذارد. در صورتی که به دندانپزشک یا هر پزشک دیگری مراجعه می‌کنید حتماً بارداری خود را به اطلاع او برسانید.

منبع : تاج دنتال



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 566
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 2 مرداد 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

این روزها گزینه های درمانی زیادی در خصوص ارتودنسی وجود دارد. از براکت ها گرفته تا ارتودنسی های نامرئی ، فلزی و سرامیکی که هرکدام موارد استفاده خود را دارند.

متخصصان ارتودنسی بعد از عکس برداری ، متغیرهایی مانند سن ، تفاوت در اندازه دندان ها ، میزان فشردگی و کج بودن آن ها و مشکلات احتمالی فک را در نظر می گیرند تا یک روش را از بین انواع ارتودنسی دندان انتخاب کنند. در چنین شرایطی بهتر است به گزینه یا گزینه هایی که دندان پزشکتان پیش روی شما قرار می دهد اعتماد کنید و در پروسه ساخت بهترین طرح لبخند ، با وی همکاری داشته باشید.

انواع ارتودنسی ثابت

ارتودنسی های ثابت متداول ترین انواع ارتودنسی دندان هستند. شما پس از نصب براکت های ثابت و گذشت چند روز ، می توانید اکثر غذاهای همیشگی را بخورید اما باید از مصرف برخی از غذاها و نوشیدنی ها مانند شیرینی های سخت و نوشابه های گازدار خودداری کنید. ارتودنسی های ثابت به طور سنتی از سیم هایی تشکیل شده اند که از داخل براکت ها رد شده و در دندان های انتهایی ثابت می شوند.

براکت ها به طورکلی از فولاد ضدزنگ ساخته شده و با کمک لاستیک بسیار کوچکی به دندان ها چسبیده می شوند تا سیم ارتودنسی از داخل آن رد شود. سیم ها نیز از آلیاژهای فلزی ساخته می شوند و یک نیروی ملایم و ثابت روی دندان ها ایجاد می کنند تا در طول زمان حرکت کرده و منظم شوند.

  • ارتودنسی ثابت سرامیکی
  • ارتودنسی فانکشنال
  • ارتودنسی دیمون

انواع ارتودنسی متحرک

ارتودنسی متحرک برای اصلاح مشکلات جزئی در ظاهر دندان ها یا به عنوان بخشی از درمان ارتودنسی ثابت استفاده می شود. اما این نوع از ارتودنسی ها صرفاً باید برای تمیز کردن یا تحت شرایط خاص از دهان خارج شوند که باید حتماً متخصص ارتودنسی در این خصوص به شما مشاوره های لازم را داده باشد.

  • اینویزیلاین شفاف
  • ارتودنسی با پلاک زد

انواع ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی یکی از انواع ارتودنسی دندان است و به روش هایی گفته می شود که در آن سیم یا براکت ها دیده نشوند و از نظر ظاهری ، زیبایی و اعتماد به نفس بیمار حفظ می شود. ارتودنسی نامرئی تکنیک های مختلفی دارد مانند:

  • ارتودنسی اینویزیلاین
  • ارتودنسی لینگوال

کلام آخر

توجه داشته باشید که انواع ارتودنسی دندان بسیار متنوع است و سال به سال نیز با پیشرفت علم ، بر تعداد آن ها افزوده خواهد شد. بنابراین گزینه های پیش روی شما برای درمان بسیار زیاد است. ازاین رو توصیه می شود که همواره از نظر متخصصان ارتودنسی دندان باتجربه و کارکشته استفاده کرده و روشی را برای درمان انتخاب کنید که بیشترین همخوانی را با شرایط دندان های شما دارد. هر چه همکاری شما در طول درمان بیشتر باشد ، سریع تر به نتایج مطلوب دست خواهید یافت.

منبع : http://www.bestdentists.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 502
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

عامل موثر در هزینه ارتودنسی : ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که دندان ها و فک هایی را که در جای نامناسبی قرار می گیرند اصلاح می کند. دندان هایی که در جایگاه نامناسبی قرار می گیرند و شکل نامتعارفی دارند مشکلات بهداشتی مختلفی ایجاد می کنند.

عامل موثر در هزینه ارتودنسی : تمیز نگه داشتن دندان ها سخت تر می شود. بیماری که دندان های نامرتبی دارد در معرض خطر ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری های پریودنتال قرار دارد. این وضعیت به دندان هایی که مسئول جویدن غذا هستند فشار بیشتری وارد می کند و متعاقبا در طولانی مدت عوارض مختلفی به جا می گذارد. بنابراین برای رفع این مشکل افراد به ارتودنسی روی می آورند که این عمل دارای هزینه های بالایی می باشد.

ارتودنسی متحرک در مقابل ارتودنسی ثابت دارای هزینه کم تری است.ارتودنسی دیمون، ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی شفاف با براکت‌های همرنگ مینای دندان و ارتودنسی لینگوال در مقایسه با ارتودنسی به وسیله براکت های فلزی هزینه بالاتری دارند. هزینه ارتودنسی نامرئی به دلیل پیچیدگی، هزینه‌های لابراتور، تعداد پلاک‌ها، تکنولوژی پیشرفته و طول درمان، در مقایسه با سایر روش‌های ارتودنسی بالاتر است. همچنین در ارتودنسی نامرئی، چون پلاک‌ها وارداتی هستند و در لابراتورهای داخلی ساخته نمی‌شوند، بیمار هزینه ارتودنسی بیشتری را پرداخت می کند.هزینه ارتودنسی لینگوال نیز به دلیل مخفی بودن براکت‌ها در حین درمان که زیبایی ظاهر بیمار حفظ می‌شود به علت ساخت سفارشی براکت‌ها در لابراتور، بیشتر خواهد شد.

آیا مکان و رتبه علمی دندانپزشک هم از عوامل تاثیر گذار در هزینه ارتودنسی می باشد ؟

بله یک متخصص ارتودنسی  مدت ۳ الی ۴ سال برای گرفتن تخصص وقت صرف کرده است و دارای بورد تخصصی است بنابراین مهارت او مسلما بیشتر از یک دندانپزشک عمومی است و برای انجام ارتودنسی هزینه بیشتری را درخواست می کند .

بسیاری از دندانپزشکان در مطب خود ارتودنسی را با هزینه کمتری انجام می دهند .

همچنین سن بیمار و مدت زمانی که برای او وقت صرف می شود نیز در هزینه ارتودنسی تاثیر می گذارد .

منبع : https://www.tehranortho.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 432
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

درباره ایمپلنت دندان بیشتر بدانید

ایمپلنت های دندان در واقع جایگزین ریشه های شما می‌شود و در داخل استخوان فک قرار می‌گیرند. اندازه های ایمپلنت دندان با یکدیگر متفاوت است. جنس ایمپلنت دندانی از تیتانیوم خالص یا آلیاژ آن است.

ایمپلنت ها خاصیت بیولوژیکی دارند و با بدن شما سازگار هستند. روش قدیمی ایمپلنت کردن معمولاً در چند روز طول می‌کشد. اما امروزه کمتر کسی است که می‌تواند بیشتر از یک روز، خودش را بدون دندان تحمل کند. در نتیجه با پدید آمدن ایمپلنت یک روزه یا ایمپلنت فوری این درد، درمان شد.

بیشتر بخوانید : دندان درد

شرایط انجام ایمپلنت یک روزه چیست؟

داشتن یک سری از عادت ها، از جمله دندان قروچه کردن یا فشار دادن دندان ها به هم، می‌تواند یکی از عوامل هایی باشد که شما نمی‌توانید ایمپلنت کنید. از دیگر شرایطی که باید دارا باشید شامل موارد زیر است:

۱.یک یا چند دندان خود را ازدست ‌داده باشید. البته اگر همه دندان هایتان را نیز از دست داده باشید می‌توانید ایمپلنت استفاده کنید.

۲.تراکم استخوان کافی داشتن، این مسئله می‌تواند نکته مهمی باشد. اگر تراکم استخوان کافی ندارید باید قبل از جراحی، پیوند استخوان فک را انجام دهید.

۳.سلامت بودن دهان و دندان شما حرف اول را می‌زند. اگر بیماری های دهانی از جمله بیماری لثه فعال داشته باشید نمی‌توانید ایمپلنت کنید. مگر اینکه مشکل بیماری تان رفع شده باشد.

۴.کسانی که با بیماری های زمینه‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند، متأسفانه نمی‌توانند ایمپلنت یک روزه کنند.

۵.اگر شما از دخانیات و مواد الکلی استفاده می‌کنید، ایمپلنت کردن فایده ای ندارد. چون بعد از مدتی مواد دخانیات و الکل به آن‌ها آسیب وارد می‌کند و مجبورید دوباره ترمیم کنید

مراحل ایمپلنت یک روزه

کاشت پایه های ایمپلنت یک روزه با ایمپلنت سنتی فرقی ندارد. در دو حالت باید پیچ های ایمپلنت درون فک جوش خورده شود. در ایمپلنت سنتی در ابتدا تاج های موقتی می‌گذاشتند تا در جلسات بعدی تاج اصلی برایتان ساخته شود.

در کاشت ایمپلنت یک روزه، دندان‌پزشک از شما چند تست می‌گیرد. نتایج این تست ها به دندان پزشک این امکان را می‌دهد تا چگونه برای جراحی دندانتان برنامه ریزی کند.

دندان‌پزشک بعد از اینکه لثه شما را بی حس کرد، عمل جراحی را شروع می‌کند. سپس به کمک دستیار خود طبق برنامه ریزی که کرده است، پیچ های ایمپلنت را در فک استخوان شما قرار می‌دهد. سپس با قرار دادن تاج بر روی فک، دندان های زیبا و طبیعی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

بیشتر بخوانید : بلیچینگ دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 444
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

بلیچینگ دندان چیست ؟

دندان های سفید و مرتب همچون نمادی از جذابیت بر روی صورت و چهره انسان می ماند. یک لبخند زیبا مسلما می تواند جذابیت شما را بیشتر نماید. اما برای بلیچینگ دندان باید بدانیم اصلا بلیچینگ چیست و چه مزایا و معایبی می تواند بر روی زیبایی ظاهری ما داشته باشد.

تیرگی هایی که بر روی دندان ما به وجود می اید، در طول زمان و با مصرف مواد غذایی بسیاری ایجاد می شود. زمانی که شما اقدام به استفاده از قهوه می نمایید، یا زمانی که از توت فرنگی و حتی گوجه فرنگی استفاده می کنید. رنگ دانه هایی که بر روی دندان شما جای می گیرند، منجر می شوند تا دندان از حالت سفید و زیبای خود خارج شود. در این حالت استفاده از بلیچینگ دندان میتواند روشی موثر باشد.

با استفاده از روش بلیچینگ دندان به نظر میرسد یک لباس را در وایتکس قرار داده‌اید و سفید کرده‌اید. موادی که موجب سفید شدن دندان میشود روی دندان فرد قرار میگیرد و میتوانند درون دندان نیز نفوذ کرده و مولکول‌هایی که رنگی شده‌اند را از بین ببرد و رنگ دندان را روشن‌تر کند.

قیمت بلیچینگ دندان در سال2021  در دندانپزشکی ها متغیر بوده است. اما شما می توانید قیمت بلیچینگ در تهران را در کلینیک تخصصی روشا بدست آورید. پس از آن با اطلاع از قیمت ها اقدام به انجام این عمل نمایید. باید بیان نماییم که قیمت بلیچینگ در غرب تهران مسلما نسبت به هزینه های بلیچینگ دندان در شمال تهران متفاوت خواهد بود.

برای داشتن لبخندی زیبا کافیست اقدام به سفید کردن دندان در دندانپزشکی روشا در جنت آباد نمایید. این روش از لمینت و کامپوزیت بهتر بوده و از هزینه کمتری نیز برخوردار است. زیرا تنها استفاده از سرامیک در لمینت و کامپوزیت، هزینه ی جداگانه ای در بر خواهد داشت. پس استفاده از بلیچینگ دندان بهترین انتخاب برای کسانی است که دندانهای سالمی دارند.

نوع درمان               نام مواد سفیدکننده    کشور سازنده           هزینه بلیچینگ هر فک

قیمت آفیس بلیچینگ ( بلیچینگ در مطب ) هر فک مواد ایرانی              ایران        600.000 تومان

قیمت آفیس بلیچینگ ( بلیچینگ در مطب ) هر فک برند FGM              برزیل      950.000 تومان

قیمت آفیس بلیچینگ ( بلیچینگ در مطب ) هر فک برند FGM              آلمان        1.200.000 تومان

نوع درمان               قیمت بلیچینگ هرفک

قیمت هوم بلیچینگ ( بلیچینگ دندان در خانه ) هر فک        950.000 هزار تومان

بیشتر بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 461
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

سوالی که برای برخی مطرح است این است که درمانهای دندانپزشکی ترمیم و زیبایی ( ایمپلنت دندان ، لمینت دندان ، کامپوزیت و...)در طول بارداری امکان پذیر است. در جواب این دسته از افراد باید گفت درمانهای زیبایی در طول هر دوره ی زمانی برای افراد امکان پذیر است ولی رعایت نکاتی را لازم است. دوران بارداری نیز نکات و الزامات خاص خود را لازم دارد چرا که سلامت مادر و کودک بسیار مهم است.

دندانپزشکی بارداری

در ابتدا باید برخی از نکات را مد نظر داشت مثلا در دوران بارداری هورمون های ویژه ای در بدن مادر افزایش می یابد که باعث التهاب لثه در مادر می شود. در این دوران میزان خونریزی لثه بیشتر است. لذا بایستی مادر در رعایت بهداشت تلاش بیشتری را رعایت نماید و افزایش دفعات مسواک زدن امری ضروری است. در برخی مادران در طی دوران بارداری افزایش بافت لثه ممکن است رخ دهد که در این موارد نیاز به برداشتن لثه اضافی توسط دندانپزشک است.

بیماری های لثه می تواند باعث مسمومیت ها در زنان باردار شود. داشتن رژیم غذایی مناسب هم باعث بهبود سلامت دندانهای مادر و دندانهای کودک می شود. استفاده از رژیم حاوی کلسیم و حاوی انواع ویتامین ها در زنان باردار توصیه می شود. مصرف شیر در زنان باردار توصیه می شود.

انجام و گرفتن تصاویر رادیوگرافی یکی از موارد مضر برای زنان باردار محسوب می شود. پرتوی ایکس می تواند روی سلامت کودک مضر باشد. جهت درمانهای دندانپزشکی بارداری  برای زنان باردار استفاده لیزر دندان توصیه می شود.

بیشتر بخوانید : هزینه ترمیم و زیبایی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 404
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت روکشی است که زیرمجموعه لمینت دندان قرار میگیرد. در واقع کامپوزیت یکی از روش های لمینت است که برای طرح لبخند استفاده می شود. البته کامپوزیت علاوه بر زیبایی کاربردهای ترمیمی نیز دارد. ماده اصلی کامپوزیت رزین است. رزین همان ماده ای است که برای پر کردن دندان ها به کار می رود. کامپوزیت دندان  نیز ماده ای خمیری و شکل پذیر است. این ماده در مطب توسط پزشک متخصص و به شکل لایه ای روی دندان های شما قرار داده می شود.

مراحل کامپوزیت دندان

همانطور که گفتیم کامپوزیت یکی از مجموعه های لمینیت دندان می باشد. که با هدف بالا بردن زیبایی صورت و طراحی لبخند زیبا انجام می شود. در خصوص نحوه کامپوزیت  به صورت ساده باید گفت که در این روش دندان پزشک ماده ای به نام رزین را روی دندان قرار می دهد. این ماده همان ماده ای است که در پر کردن دندان نیز استفاده می شود. با این تفاوت که کامپوزیت مورد استفاده در زیبایی سفیدتر از نوع دیگر آن جهت پر کردن دندان است. متخصص ماده خمیری شکل  را روی دندان های شما شکل می دهد و با نوری آبی رنگ آن ماده را سر جای خود محکم می کند. این توضیح ساده ای بود از مراحل کامپوزیت دندان . اما میتوان مراحل را به شکل دسته بندی اینگونه بیان کرد:

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان انواع مختلفی دارد که کاربردهای آن نیز متفاوت است. انواع مختلف کامپوزیت برای پر کردن دندان، روکش دندان های خلفی و یا دندانهای قدامی مورد استفاده قرار می گیرد. انتخاب نوع آن با توجه به نیاز بیمار توسط متخصص انجام می شود. اما شاید بد نباشد درباره انواع آن بیشتر بدانید. در ادامه درباره انواع آن برایتان به شکل جزیی تر خواهیم گفت. توجه کنید که این دسته بندی بر اساس سایز ذرات مواد کامپوزیت ها انجام شده است.

کامپوزیت میکروفیل:

کامپوزیت ماکروفیل با فیلرهای بسیار کوچک درست شده اند. اندازه ذرات به کار رفته در این نوع کامپوزیت ۰.۰۱ تا ۰.۱ میکرون است. همین ریز بودن ذرات باعث می شود که پولیش دندان ها و حالت دهی آنها راحت تر باشد. از این نوع کامپوزیت برای دندان های قدامی استفاده می شود. چرا که زیبایی و درخشندگی میکروفیل ها بسیار زیاد است. بخاطر مقاومت کمتر این نوع از کامپوزیت نمیتوان از آنها برای دندان های خلفی استفاده کرد. چرا که توانایی تحمل فشار حاصل از جویدن را ندارند.

کامپوزیت هیبرید:

این نوع کامپوزیت دارای ذرات با سایزهای مختلف هستند. به همین دلیل کاربرد آنها با میکروفیل ها متفاوت است. کامپوزیت هیبرید دارای استحکام بالا هستند که باعث می شود بتوانند نیروی جویدن را تحمل کنند. اما پالیش پذیری آنها بسیار کم تر از نوع میکروفیل است. در واقع این ویژگی موجب می شود که به راحتی بتوان از این نوع کامپوزیت برای پر کردن حفره های دندانی، ترمیم پوسیدگی ها و یا شکستگی های دندان خلفی استفاده کرد. برندهای مختلفی از این نوع کامپوزیت در ایران وجود دارد.

کامپوزیت نانوفیل:

این نوع کامپوزیت نسبت به دو نوع قبلی جدیدتر هستند. تولید این نوع کامپوزیت با هدف ایجاد نوعی که بتواند هم استحکام بالایی داشته باشد و هم به راحتی روی دندان شکل بگیرد؛ انجام شد. کامپوزیت نانوفیل هم زیبایی لازم را به دندان ها می بخشد و هم در برابر سایش مقاوم است. از کامپوزیت نانوفیل میتوان جهت ترمیم دندان، بستن فاصله بین دندان ها و برای دندان های خلفی نیز استفاده نمود.

بیشتر بخوانید : ایمپلنت دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 386
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ایجاد فضایی ایمن و حفظ سلامت کودکان از بزرگ‌ترین دغدغه‌های والدین به شمار می‌رود. رعایت اصول ایمنی در هنگام انجام عملیات دندانپزشکی هم از این قاعده مستثنا نیست. احتمال دارد که دندانپزشکان برای انجام عملیات طولانی مدت و پیچیده دندانپزشکی و برای حفظ آرامش مراجعان جوان و هراسان خود از آرام بخش یا سدیشن تحت نظر متخصص بیهوشی را توصیه کنند. بی‌حسی یکی از روش‌های معمول و غالباً بی‌خطری است که در طول فرآیند درمان و پس از آن، می‌تواند به کاهش خطرات ناشی از استرس بالای کودکان کمک کند.

ییشتر بخوانید : دندانپزشکی بارداری

انواع آرام بخش‌ها

استفاده از آرام بخش‌های خوراکی، اکسید نیتروژن و تزریق وریدی از رایج‌ترین روش‌هایی هستند که به وسیله دندانپزشکان مورد استفاده قرار می‌گیرند. بنا بر اطلاعات به دست آمده از بیمارستان کودکان پیتسبورگ متعلق به مرکز درمانی دانشگاه پیتسبورگ (UPMC)، با توجه به این که تقریباً 20 دقیقه طول می‌کشد تا آرام بخش اثر کند. به محض مراجعه بیماران به این مراکز که اغلب هم کودکان آن را تشکیل می‌دهند، آرام بخش‌های خوراکی یا تنفسی به آن‌ها تجویز می‌شود. آرام بخش‌های خوراکی، کودکان را بیهوش نکرده و تنها به آن‌ها کمک می‌کنند تا آرامش خود را حفظ کنند.

اکسید نیتروژن یا گاز خنده هم برای حفظ آرامش کودکان موثر است. برای انجام این کار، مخلوطی از اکسید نیتروژن و اکسیژن را توسط یک ماسک به بدن بیمار منتقل می‌کنند. به این ترتیب، بیمار ظرف 5 دقیقه آرامش یافته و نوعی سرخوشی را تجربه خواهد کرد. در پایان عملیات دندانپزشکی، برای از بین بردن و زدودن آثار باقی مانده از اکسید نیتروژن، اکسیژن خالص در اختیار بیمار قرار می‌گیرد.

آرام بخش‌ها یا سدیشن همان طور که از نام آن‌ها پیدا است، به وسیله یک سوزن توسط متخصصی بیهوشی اطفال به داخل رگ بیمار تزریق می‌شوند. بنا بر اظهارات انجمن متخصصان بیهوشی دندانپزشکی آمریکا (The American Society of Dentist Anesthesiologists)، اکسید نیتروژن به منظور ایجاد نوعی بیهوشی ملایم، قبل از تزریق به کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور معمول، تزریق در یکی از رگ‌های پشت دست کودک انجام می‌شود. به علاوه، برای کمک به فرآیند تنفس، لوله‌ای در گلوی بیمار قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید : ترمیم دندان 

خواب اطفال در کلینیک دندانپزشک

بنا بر اطلاعات به دست آمده از بیمارستان و دندانپزشکی کودکان پیتسبورگ، والدین می‌توانند با پشتیبانی و دلگرم کردن فرزندان خود نقش موثری در آرامش آن‌ها ایفا کنند. گاهی برای آرام کردن فرزندان می‌توانید به کودکان اجازه دهید تا یکی از عروسک‌ها یا اسباب بازی‌های مورد علاقه خود را به همراه داشته باشند. گرفتن دست کودک و صحبت کردن با او از جمله راه کارهایی است که در فرآیند آرام کردن اطفال موثر است. برای ایجاد آرامش هر چه بیش‌تر، حتی می‌توانید به آرامی برای او ترانه‌ای را هم زمزمه کنید. لازم است در نوبت ملاقات با پزشک، والدین از به همراه آوردن سایر فرزندان خودداری کنند. به این ترتیب، قادر خواهند بود تمام تمرکز خود را به طفل تحت درمان و نیازمند رسیدگی معطوف دارند.

منبع : کلینیک دندانپزشکی جنت آباد



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 411
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

باید بگوییم که هزینه این نوع از ارتودنسی برای افراد مختلف ،متفاوت می باشد ،میزان این هزینه به عوامل مختلفی مانند مشکل دندان ها ،و تعداد پلاک های مورد استفاده بستگی دارد .در ضمن میزان این هزینه به تجربه و مهارت پزشک متخصص ارتودنسی و منطقه جغرافیای هم بستگی دارد.افراد برای اینکه بدانند که میزان دقیق این هزینه برای ان ها به چه میزان می باشد باید نخست به یک کلینیک دندانپزشکی مراجعه داشته باشند تا توسط یک دندان پزشک مجرب مورد معاینه قرار بگیرند و سپس هزینه ارتودنسی برای آن ها مشخص شود.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی بزرگسالان

برخی از موارد ارتودنسی متحرک

تراز کننده ها

باید بگوییم که تراز کننده ها برای براکت های سنتی در بزرگسالان ،می تواند جایگزین مناسبی باشد.تراز کننده ها را در داخل دهان قرار می دهند و قابل رویت نمی باشند.فرد تنها زمانی که غذا می خورد و یا می خواهد دندان های خود را تمیز کند ،می تواند ان ها را از دهان خود بیرون آورد.

هدگیر

در واقع هدگیر یک گیره می باشد که به فک بالا وصل می شود و سبب کاهش رشد فک بالایی در فرد می شود .با استفاده از هدگیر می توان دندان های جلو را به سمت عقب کشیده و آن ها را تثبیت نمود.

ضربه گیر لبه و چانه

این وسیله برای کاهش فشار گونه یا لب ها بر روی دندان ساخته می گردد و از آن استفاده می شود.

گسترش دهنده کام

گفتنی است که هدف از طراحی این دستگاه این می باشد که قوس فک بالایی را گسترش دهد.این ابزار شامل یک صفحه ی پلاستیکی ؛که در سقف دهان قرار داده می شود ،می باشد.در وسط این ابزار یک سری پیچ هایی قرار دارد ،این پیچ ها بر استخوان فک فشار وارد کرده و آن را به طرف بیرون هدایت می نمایند .این کار موجب می شود که ناحیه سقف دهان افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی نامرئی

نگه دارنده متحرک

در واقع نگه دارنده ارتودنسی متحرک یکی از انواع پلاک نگه دارنده می باشد ،این نگهدارنده را در سقف دهان قرار می دهند و از این وسیله مانع از برگشت دندان به موقعیت اصلی خود می شود.

فضا نگهدار متحرک

این ابزار متحرک نیز یک نوع از ابزارهای ارتودنسی متحرک است ،که یک جایگزین مناسب برای فضا نگه دارهای ثابت می باشد.

پلاک دندان یا اسپیلنت

اسپیلنت یا پلاک دندان ،یکی از ابزارهای با اهمیت در ارتودنسی متحرک می باشد .این ابزار می تواند کمک زیادی به بسته شدن صحیح فک پایین و بالا نماید .در ضمن از این وسیله در درمان سندرم TMJ نیز استفاده می شود.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 403
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی دندانچند دهه ایی است که مورد توجه افراد، مخصوصا بزرگسالان شده است. یکی از دلایل اصلی آن هم پنهان بودن دستگاه ارتودنسی در آن است. اما نکته مهم در این مدل از ارتودنسی این است که هر کسی نمیتواند از این نوع درمان استفاده کند و تنها مخصوص افرادی است که شدت بی نظمی دندانی در آن ها کم باشد. زیرا توانایی این دستگاه ارتودنسی در جابجایی دندان کمتر از ارتودنسی نوع ثابت است که در آن از براکت های فلزی استفاده می شود. ارتودنسی نامرئی انواع مختلفی دارد که به صورت مختصر به بیان هر کدام از آنها میپردازیم و سپس فاکتور های تعیین کننده هزینه ارتودنسی نامرئی را بیان خواهیم کرد:

بیشتر بخوانید : ارتودنسی ثابت

هزینه ارتودنسی نامرئی چقدر است؟

با توجه به اینکه اکثر لوازم و تجهیزات ارتودنسی به صورت وارداتی است و نرخ ارز تاثیر زیادی در آن دارد، باعث شده هزینه ارتودنسی نامرئی و سایر روش های ارتودنسی مسئله ایی بسیار مهم برای عموم باشد.

به طور کلی نوع ارتودنسی نامرئی، در تعیین هزینه نهایی درمان بسیار تاثیر گذار است اما بجز آن فاکتور های دیگری در تعیین قیمت نهایی ارتودنسی دندان نقش دارد که برخی از آن ها به شرح زیر می باشد:

ارتودنسی تک فک باشد و یا برای هر دو فک انجام شود

نوع دستگاه و تجهیزات بکار برده شده برای درمان

نیاز و یا عدم نیاز به جراحی فک، قبل از ارتودنسی

جنس براکت های ارتودنسی (سرامیک، فلزی و … )

سن بیمار

داشتن و یا فقدان دندان نهفته

طول مدت درمان بیمار

میزان و شدت ناهنجاری و بی نظمی فکی و دندانی

میزان همکاری بیمار در طول درمان

نوع درمان نگهدارنده ارتودنسی که پس از درمان انجام میگیرد

بررسی این فاکتور ها و پیش بینی میزان هزینه کلی درمان در روز اول توسط متخصص ارتودنسی با معاینات انجام شده، بیان میشود. هزینه ارتودنسی نامرئی همانند سایر روش های درمانی، معمولا در طی درمان و با پیشرفت روند درمانی فرد اخذ می گردد. بخشی از هرینه در ابتدای درمان و مابقی آن در طول درمان ، به صورت اقساطی قابل پرداخت می باشد.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 416
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

درمان ارتودنسی دندان ،میتواند با مدل های مختلفی از وسایل و دستگاه ها که اغلب مردم آنرا سیم کشی دندان مینامند .

سیم کشی متحرک چیست ؟ (ارتودنسی متحرک )

درمان های ساده، ممکن است با سیم های متحرک انجام شود . (وسیله ای که برای میتوان آنرا برای تمیز کردن از دهان در آورد ) این دستگاه، سیم های نازک و حساس با تعدادی فنر در کنار آنها هستند، که با اعمال فشار ملایمی به دندان ،باعث حرکت آنها میشود .  

سیم کشی دائم چیست ؟(ارتودنسی ثابت)

گاهی، دندانها به هدایت دقیق تری، نسبت به سیم کشی های متحرک دارند  در این مرحله ،سیم کشی های دائم استفاده میشود این مدل ، دارای قلاب ها (براکت ها)و نوار هایی هستند که موقتا به دندان، گیر میکنند .یک سیم انعطاف پذیر، تمام قلاب ها را به هم متصل کرده و به دندان ها اجازه ی حرکت میدهد شما به تنهایی قادر به خارج کردن این نوع سیم از دهان خود نیستید ، به این نوع ، سیم کشی دائمی گفته میشود .

سیم کشی اساسی یا پایه چیست؟

گاهی ممکن است فک در حال رشد تغییر حالت دهد ، در این صورت باید از سیم کشی پایه یا اساسی استفاده کرد این عمل ،توسط قدرت ماهیچه های فک شما صورت میگیرد و مختص نوع خاصی از مشکلات است .

سیم کشی مخفی چیست؟ (ارتودنسی نامرئی)

آنها پلاستیک های سفت و بیرنگی هستند، که برای مرتب کردن دندان ها استفاده میشوند و شامل ست های مختلف از قالب های خاص است  هر بیمار ، قالب خاص خود را خواهد داشت و هر ست به مدت 2 هفته ، قبل از جایگزینی با ست بعدی ، استفاده میگردد ؛ آنها از پلاستیک شفاف تهیه میشوند ، بنابر این نامرئی هستند این بدین معناست که هیچ کسی قادر به فهمیدن اینکه شما در حال صاف کردن دندان های خود هستید، نیست. این قالب ها را ،باید برای 22 تا 23 ساعت برای نتیجه ی مطلوبتر استفاده کرد و آنها برای خوردن ،نوشیدن ، مسواک زدن و برای تمیز کردن فواصل بین دندان ها به راحتی قابل جا به جایی هستند برای استفاده از این نوع درمان ،تمامی دندان های دائمی شما باید در آمده باشند .

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 360
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

در این طلب می خواهیم بدانیم که ارتودنسی لینگوال چیست و قیمت ارتودنسی لینگوال چقدر است؟ ارتودنسی لینگوال یکی از انواع روش های ارتودنسی نامرئی است و برای کسانی بیشتر مناسب می باشد که در موقعیت های اجتماعی خاص مایل به دیدن براکت و سیم ارتودنسی توسط دیگران نمی باشند. در این روش براکت و سیم در پشت دندان قرار میگیرند و زمانی که دندان ها در حال صاف شدن می باشند، هیچ گونه اثری از دستگاه ارتودنسی مشخص نیست.

در واقع براکت های این نوع ارتودنسی همانند ارتودنسی های معمولی می باشند و تنها تفاوتشان در این است که این نوع دستگاه های ارتودنسی در پشت دندان قرار می گیرند، به طوری که کسی متوجه وجود ارتودنسی در داخل دهان نمی شود.

برای انجام ارتودنسی بهتر است که قبل از آن با هزینه این نوع آن آشنا شوید، در این مقاله توضیحاتی درباره قیمت ارتودنسی لینگوال بیان کرده ایم، با مطالعه این مقاله میتوانید اطلاعات لازم را در این مورد کسب کنید.

در این نوع ارتودنسی براکت و سیم در پشت دندان قرار گرفته و در ظاهر دندان چیزی از دستگاه ارتودنسی مشخص نیست. در ارتودنسی سنتی دستگاه ها در جلوی دندان قرار میگیرند ولی در ارتودنسی لینگوال به دلیل قرار گرفتن دستگاه ها در پشت دندان سختی کار بیشتر و پیچیده تر است، بنابراین هزینه بیشتری هم دارد.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی ارزان

قیمت ارتودنسی لینگوال

ارتودنسی یک از روش های بسیار موثر برای منظم کردن دندان ها و اصلاح ناهمانگی آن هاست ولی به دلیل مدت زمان زیادی که باید بر روی دندان ها قرار گیرد و هزینه زیاد آن که به عوامل زیادی بستگی دارد، بسیاری از افراد از انجام آن صرف نظر می کنند.

خیلی از افراد به دلیل تاثیری که دستگاه ارتودنسی دندان بر روی زیبایی چهره میگذارد نیز از انجام آن خودداری می کنند ولی ارتودنسی لینگوال این مشکل را حل کرده است؛ براکت ها از پشت روی دندان قرار میگیرد و از جلو دیدی ندارد. اگر زیبایی دندان ها و لبخندتان و تاثیرش بر چهره تان برایتان مهم است طبیعتا هزینه برایتان موضوع مهمی نخواهد بود.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 367
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی، نوعی از دندانپزشکی است که دندان ها و مشکلات هماهنگی فک و..با استفاده از آن اصلاح می شود. بنابراین علاوه بر این که یکی از مهمترین روش های درمانی است، تاثیر زیادی بر زیبایی نیز دارد.

چه مواردی در ارتودنسی اصلاح خواهد شد:

ازبین رفتن فاصله اضافی بین دندان ها، قرارگیری دندان ها در سر جای خود، اصلاح دندان های کج شده، قراگیری دندان ها در یک راستا، برطرف شدن مشکلات فک و...

ارتودنسی چیست؟

معمولا ارتودنسی برای حل مشکلات در فک پایین، دندان های فوقانی، دندان های کشیده شده و یا نامرتبی دندان و.. صورت می گیرد.

اگر این مشکلات و نشانه ها را دارید، حتما باید تحت درمان قرار بگیرید زیرا به مرور زمان و با رشد  و بالارفتن سن، وضعیت دندان ها بدتر خواهد شد.

فرایند ارتودنسی دندان چگونه است؟

به طور کلی در یک فرآیند ارتودنسی مراحل زیر انجام می شود:

 بریس ها در جای خود قرار گرفته ، براکت های کوچک بر هر دندان قرارگرفته و سیم ها به براکت ها متصل می شود. فشار ملایم و مستمری که ایجاد می شود باعث اصلاح دندان ها به آرامی خواهد شد.

خطرات ارتودنسی

به طور کلی ارتودنسی یک راه درمانی موثر برای اصلاح دندان ها است و معمولا عوارضی برای ارتودنسی مشاهده نشده است ، اما رعایت نکردن برخی از نکات باعث ایجاد مشکلات وعوارضی خواهد شد.

•    عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

•    عدم پاکسازی و تمیز کردن براکت ها ، دندان و...

•    رفتار نکردن طبق توصیه های دندان پزشک

•    مسواک نزدن به صورت مرتب و با دقت

•    هر زمان که ارتودنسی را  برمی دارید مهم است که با برس و مسواک مورد نظر، دندان ها را تمیز کنید.

انواع  روش های ارتودنسی

ارتودنسی ثابت :

از شایع ترین و رایج ترین انواع ارتودنسی است . زمانی که از ارتودنسی ثابت استفاده می کنید نباید غذاهایی مانند : نبات، شیرینی های سخت و.. مصرف کنید.

با استفاده ازبراکت های ثابت، ارتودنسی انجام شده و قابل جا به جایی نیستند و براکت ها به هردندان چسبیده و ثابت است.

ارتودنسی متحرک : ازبراکت های قابل جا به جایی استفاده می شود، اما حرکات دندان را محدود کرده و معمولا برای مشکلات جزئی و یا بخشی از درمان انجام خواهد شد.

ارتودنسی دیمون

در حال حاضر از محبوبترین ارتودنسی ها می باشد. پرده های دیمون از مکانیک اسلاید برای اتصال سیم ها استفاده می کند. و بسیار سبک و راحت هستند.

دندان ها دراین روش قادربه حرکت هستند و اصطکاک و فشار کمی به دندان ها وارد می شود.

این روش نیاز به بازدید کمتر توسط پزشک داشته داشته و تمیز کردن براکت ها راحت تر است.

جراحی فک : در مواردی که دندان و فک مشکلات جدی تری دارند باید جراحی انجام شده و درمان جدی صورت گیرد.

ارتودنسی لینگوال : دراین روش براکت ها در قسمت پایین و پشت دندان های فک قرار می گیرد. ارتودنسی در این روش معمولا هزینه بیشتری دارد.

براکت خود بازو بسته شونده : در این روش سایش روی دندان ها کاهش یافته و فشار وارد شده به دندان کاهش میابد.

ارتودنسی نامرئی: دراین روش ارتودنسی، پلاک های شفاف که از پلاستیک هستند، دندان ها را به آرامی اصلاح می کنند.

هزینه ارتودنسی

برای اینکه هزینه ارتودنسی مشخصی شود لازم است ارتودنتیست ، بیمار را بینید و با توجه به نوع آن ها  و نوع ارتودنسی هزینه مشخص می شود.حتی ممکن است جراحی نیاز داشته باشد.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 350
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

شما می توانید در هر سنی درمان ارتودنسی را شروع کنید. سن شما پیچیدگی درمان مورد نیاز، مدت زمان آن و قیمت نهایی را تعیین می کند.

چهار مرحله از درمان های ارتودنسی عبارتند از:

معاینه زودهنگام ( ارتودنسی پیشگیری یا ارتودنسی کودکان )

هرچه زودتر به مشکلات احتمالی دندان های خود رسیدگی کنید، در مراحل بعدی درمان ارتودنسی و در طول زندگی به مشکلات کمتری بر خواهید خورد. یک معاینه در سن 7 الی 8 سالگی، دندان هایی که قرار است دربیایند و یا مشکلات تراز فک را تشخیص و حل خواهد کرد.

مکیدن انگشت شست می تواند دندان‌ها را به سمت جلو سوق داده و ظاهر و شکل فک کودک در حال رشد شما را تغییر دهد. تنفس از راه دهان و خروپف نشانه هایی است به محض مشاهده آن ها بهتر است برای معاینه زودهنگام کودک خود نزد یک متخصص ارتودنسی ببرید.

درمان زودهنگام در سنین کم (7-11 سالگی)

درمان زودهنگام از بروز مشکلات بالقوه جدی دهان و دندان جلوگیری کرده و به نتایجی دست پیدا کرده که در صورت بالا رفتن سن و توقف رشد صورت و فک، دستیابی به آن ها امکان پذیر نمی باشد. این امرهمچنین از نیاز به جراحی فک در آینده جلوگیری می کند.

درمان در سنین نوجوانی (12-19 ساله)

بین 12 تا 19 سالگی تمام دندان های دائمی ظاهر شده اند. با درمان سنتی ارتودنسی دندان ، تراز دندان ها و تعادل صورت حاصل می شود. رسیدگی به درمان در این مرحله به کاهش خطر بروز هرگونه مشکل فک مانند سندروم مفصل گیجگاهی فکی چیست (TMJ) و جلوگیری از ساییدگی دندان ها کمک می کند. ارتودنسی نامرئی گزینه خوبی برای نوجوانانی است که نگران ظاهر خود می باشند.

درمان در سنین بزرگسالی (20 سال به بالا)

با پیشرفت تکنولوژی، در حال حاضر طیف وسیعی از درمان های موجود برای افراد 20 سال به بالا که به درمان ارتودنسی نیاز دارند، در دسترس است. بریس های شفاف یا رنگ دندان، ارتودنسی نامرئی و بریس‌هایی که می توانند به داخل دندان ها بچسبند همگی از گزینه های موجود پیش روی افرادی بوده که می‌خواهند در سنین 20 سالگی( ارتودنسی بزرگسالان ) به بعد برای درمان ارتودنسی اقدام کنند. برای عدم تعادل شدید فک و صورت، ممکن است متخصص ارتودنسی شما با یک جراح دهان و دندان برای دستیابی به نتیجه نهایی و مورد نظر شما مشورت و همکاری کند.

بیشتر پیشرفت ها در این پروسه می توانند از طریق درمان ارتودنسی به روش غیر جراحی حاصل شوند. با این حال در مواقع عدم تعادل صورت حاد نیز ممکن است به نوعی جراحی فک نیاز شود.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 501
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

اصلاح طرح لبخند چیست؟

به منظور انجام اصلاح طرح لبخند، ظاهر صورت، رنگ پوست، دندان (رنگ، طول، عرض، شکل و نمای دندان )، بافت لثه و لب ها برای ایجاد یک طرح لبخند زیبا در نظر گرفته می شود. اصلاح طرح لبخند دندان به دلایل مختلف و با روش های متفاوتی توسط دندانپزشک زیبایی، صورت می گیرد. مراقبت‌های خانگی و رعایت بهداشت دهان و دندان، در کنار مراجعه منظم به دندانپزشک زیبایی به تعداد حداقل دو بار در سال، اهمیت بسیار زیادی در سلامت دندان‌ها دارد. مسواک زدن و کشیدن نخ دندان، مهمترین عادت‌های روزانه برای سلامت و بهداشت دهان و دندان هستند. مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به روش صحیح و اصولی، و یادگیری روش استفاده از نخ دندان ارتودنسی نه تنها دندان‌ها و لثه‌ها را در برابر بیماری محافظت می‌کند، بلکه جمعیت باکتری‌هایبیماری‌زایی که عامل بروز سایر بیماری‌ها در بدن می‌شوند را نیز کاهش می‌دهد.

ونیر دندان در طول سال‌های گذشته بطور چشمگیر در دندانپزشکی زیبایی توسعه پیدا کرده است. به این ترتیب امروزه از سیستم‌های جدیدتر ونیر دندان که با استفاده از مواد پرسلاین ساخته شده و بسیار شبیه به مینای دندان هستند، برای رفع مشکلات ظاهری دندان‌ها استفاده می‌شود. این شرایط به معنی این است که لامینت دندان به صورت یک جسم خارجی در دهان قابل تشخیص نبوده و به خوبی با طرح لبخند فرد هماهنگ می‌شود. سیستم‌های مدرن ونیر دندان همچنین نیازمند ایجاد تغییر زیاد در وضعیت دندان‌ها برای کار گذاشتن نیستند. در حقیقت مینای دندان از اهمیت زیاد در حفظ سلامت دندان برخوردار بوده و لازم است تا حد ممکن با استفاده از سیستم‌های مدرن بدون وارد شدن آسیب به مینا امکان دستیابی به نتایج درمانی و زیبایی مورد نظر بیمار فراهم شود.

انواع شیوه های اصلاح طرح لبخند

اصلاح طرح لبخند معمولاً شامل چند عمل زیبایی و ترمیمی می‌شود که به نقاط قوت و ضعف لبخند و دندان‌های شما بستگی دارد. هنگامی که با دندانپزشک درباره اصلاح طرح لبخند مشورت می‌کنید، او در عین در نظر گرفتن ظاهر صورت، رنگ مو، رنگ پوست، دندان‌ها و لب‌هایتان جنبه‌های قابل اصلاح در لبخند شما را لحاظ می‌کند. تمام عمل‌های اصلاح طرح لبخند بر اساس آنچه که بیماران دوست دارند در لبخند خود تغییر دهند، برنامه‌ریزی می‌شوند. اصلاح طرح لبخند می‌تواند شامل هر یک و گاهی اوقات ترکیبی از عمل‌های دندانی زیر باشد:

تعویض دندان‌های از دست رفته با ایمپلنت‌های دندانی , بریج‌ها , یا دندان مصنوعی  تغییر رنگ دندان با سفید کردن دندان, روکش‌های دندانی , یا ونیرهای پروسلین

 تعویض آلیاژهای پر کردن دندان با آلیاژهای طبیعی‌تر و همرنگ دندان

ترمیم دندان‌های کج یا فاصله‌دار با ونیرهای پروسلین یا ارتودنسی شفاف و بریس‌ها

 اطمینان حاصل کردن از قرار گیری دندان در جای مناسب نسبت به سایر دندان‌ها از لحاظ طول

تغییر خط لثه برای به دست آمدن لبخندی جذاب تر با تغییر قوس لثه

منبع : کلینیک دندانپزشکی جنت آباد



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 614
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 26 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی فلزی بهتر است یا نامرئی یکی از سوالات متداولی است که افراد برای درمان ارتودنسی و صاف شدن دندان های خود از متخصص ارتودنسی می پرسند. صاف شدن دندان ها توسط متخصص ارتودنسی با چندین روش انجام می شود اما با این حال، بیشترین گزینه های ترجیحی ارتودنسی فلزی یا براکت های فلزی سنتی و ارتودنسی نامرئی هستند که هر دو از مزایا و معایبی برخوردار می باشند.

ممکن است تصمیم گیری برای انتخاب اینکه ارتودنسی فلزی بهتر است یا نامرئی دشوار باشد اما اگر شما با عملکرد و مزایا و معایب هر یک از آنها آشنا باشید می توانید بهتر تصمیم گرفته و به لبخند زیبا و دندان های یکدست و مرتب دست یابید.

سال های طولانی است که روش ارتودنسی فلزی با براکت های نقره ای رنگ خود به بسیاری از بیماران کمک کرده تا ناهنجاری های دندان ها و فک خود را برطرف کنند. با توجه به نتایج مثبتی که تمام بیماران از روش ارتودنسی فلزی( ارتودنسی ثابت )  گرفته اند نمی توان به راحتی این روش درمانی زیبایی را منسوخ دانست و آن را با روش ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین جایگزین است.

نکته اینجا است که ارتودنسی سنتی با براکت های فلزی خود هنوز هم نتایج به مراتب بهتری را در مدت زمان کوتاهتری نسبت به ارتودنسی نامرئی دارد. پس چرا باید این سوال برای همه مطرح باشد که ارتودنسی فلزی بهتر است یا نامرئی؟

دلیل این امر، زیبایی ظاهری ارتودنسی نامرئی و راحتر بودن استفاده از آن است. در حقیقت با قرار گرفتن پلاک های شفاف ارتودنسی نامرئی در دهان، هیچکس متوجه نمی شود که شما تحت درمان هستید و ظاهر شما تغییری نخواهد کرد.

نکته دیگر این است که پلاک های شفاف ارتودنسی نامرئی آسیبی به بافت دهان شما نمی رسانند و درد و ناراحتی کمتری برای شما ایجاد می کنند. تمیز کردن دندان ها و حفظ بهداشت دهان و دندان نیز با ارتودنسی نامرئی بسیار راحت تر است.

اما به خاطر داشته باشید که اگر روش ارتودنسی نامرئی را به ارتودنسی فلزی ترجیح دادید باید با دندانپزشک و متخصص ارتودنسی خود همکاری کامل داشته باشید. چون استفاده منظم از پلاک های شفاف مهمترین عامل در نتیجه اصلاح دندان ها با این روش است.

منبع : https://www.orthotips.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 361
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی نامرئی یکی از روش های درمانی در دندانپزشکی است که به رفع مشکلات دندان ها مانند بهم ریختگی آنها کمک می کند. با کمک ارتودنسی رنگی، ارتودنسی متحرک یا ارتودنسی نامرئی می توان دندان های کج و آنهایی که در جای مناسب خود قرار ندارند را کاملا صاف و منظم کرد.

عملکرد براکت ها در ارتودنسی نامرئی چگونه است؟

در درمان با ارتودنسی نامرئی، براکت ها با فشاری که روی دندان ها طی یک دوره زمانی مشخص وارد می آورند آنها را به آرامی طی یک جهت خاص حرکت می دهند. در حقیقت، براکت ها موجب می شود ریشه های دندان در استخوان فک تغییر شکل داده و جابجا شوند.

زمانی که موقعیت دندان ها تغییر کردند نوبت به ریتینر می رسد. ریتینر یا نگهدارنده این امکان را به استخوان ها و لثه ها می دهد تا با گذشت زمان اطراف دندان را فرا گیرند و تغییراتی را که در دندان ها رخ داده پایدار و دائمی نمایند.

با وجود اینکه ارتودنسی نامرئی یک روش دائمی برای اصلاح و ترمیم دندان ها در نظر گرفته می شود اما اگر به درستی از ریتینر استفاده نکنید، امکان بازگشت دندان ها به حالت قبل وجود دارد.

براکت های ارتودنسی بسته به مشکلات دندان فرد می توانند وضعیت آنها را حداقل تا شش ماه اصلاح نماید. اما در صورتی که شرایط دندان ها بسیار پیچیده و شدید باشد شاید مجبور باشید چند سال آنها را در دهان خود تحمل کنید.

البته استفاده از نگهدارنده برای تثبیت نتایج نیز به این طول درمان اضافه می کند. متخصصین ارتودنسی به منظور اینکه وضعیت دندان های بیمار را طی دوران درمان با ارتودنسی نامرئی مرتبا کنترل کرده و تغییرات جدیدی اعمال کنند قرار ملاقات های منظمی ترتیب می دهند.

بیشتر بخوانید :

 ارتودنسی بزرگسالان

هزینه ارتودنسی چه قدر است ؟

مزایا و معایب ارتودنسی نامرئی

مزایا:

-           مهمترین مزیت ارتودنسی اینویزالاین، نامرئی بودن و نامشخص بودن آن در دهان است و شخص به راحتی می تواند لبخند زده و یا صحبت کند.

-           یکی دیگر از مزیت های ارتودنسی نامرئی این است که هیچ گونه فلزی در آن وجود نداشته و در نتیجه آسیبی به لثه های شما وارد نمی آید.

معایب:

-           ارتودنسی نامرئی نسبت به براکت های معمولی گران تر است.

-           در برخی موارد اثربخشی این نوع ارتودنسی از براکت های معمولی کمتر است از این رو قبل از درمان باید با متخصص ارتودنسی صحبت نمایید که آیا این گزینه برای شما مناسب است یا خیر.

در نهایت برای اینکه اطمینان یابید براکت ها و درمان ارتودنسی برای شما کارآمد و سریع است باید تمامی دستورالعمل ها و توصیه های متخصص ارتودنسی را به دقت رعایت نمایید.

منبع : https://www.orthoinfo.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 436
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

همان طور که می دانید ارتودنسی روش های درمانی مختلفی دارد که یکی از آن ها ارتودنسی لینگوال می باشد. که براکت و سیم و الاستیک وسایل مورد نیاز هستند که در دهان به کار برده می شوند و این دستگاه ها در سمت زبان پشت دندان ها گذاشته می شود.

براکت های لینگوال به دلیل این که در قسمت داخلی دهان قرار می گیرند به همین به خاطر موقعیت قرارگیریشان به آن ها ” براکت داخلی ” می گویند. اما دیگر براکت ها که در روش های دیگر ارتودنسی دندان  به کار گرفته می شوند در قسمت بیرونی دهان قرار می گیرند.

با توجه به این که روش لینگوال با موقعیت قرارگیری برعکس نسبت به دیگر روش های ارتودنسی انجام می شود . اما در نوع دستگاه مورد استفاده یا همان سخت افزار و چگونگی درمان آن  با دیگر دستگاه ها شباهت زیادی دارند.

مزایای ارتودنسی لینگوال:

• مزیت بسیار مهمی که دارد  غیر قابل دیدن آن می باشد به همین دلیل به آن ارتودنسی نامرئی نیز می گویند.

هنگامی که شخصی با  توجه و دقت به داخل دهان شما نگاه نماید ممکن است به صورت گذری متوجه دستگاه این نوع ارتودنسی شود. ( مخصوصا اگر لینگوال در داخل فک پایین و روی دندان های پایین استفاده کنید). وگرنه لینگوال به راحتی قابل مشاهده نمی باشد.

کسانی که در استفاده از دستگاه ارتودنسی خجالت می کشند و نمی توانند ارتودنسی ثابت را انجام دهند استفاده از روش لینگوال که نامرئی می باشد بهترین انتخاب است.

•در صورتی که دندان دچار چرخ شد یا فضای های خالی بین دندان بسته شد و برای رفع مشکلات پیچیده مثل تغییر ارتفاع دندان می توان ارتودنسی لینگوال انجام داد.

•در صورت عدم رعایت بهداشت و مراقبت های لازم بیمار از دندان هایش زمانی که دندان او دچار تغییر رنگ شود در پشت دندان ظاهر می شود و در ظاهر جلوی دندان چیزی قابل مشاهده نمی باشد.

بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی

معایب ارتودنسی لینگوال عبارتند ار:

•مهم ترین و اصلی ترین مشکل روش لینگوال استفاده از آن و جایگذاری آن در داخل دهان می باشد.

•به دلیل مشکلاتی که در نصب براکت های لینگوال وجود دارد به همین دلیل بیمار باید طول دوره جلسات طولانی تری را با دکتر خود نسبت به ارتودنسی ثابت داشته باشد.

با این وجود با بهبود و پیشرفتی که در طراحی این سیستم ارتودنسی به وجود آمده است مشکلات آن کمتر شده است.

کسانی که می خواهند ارتودنسی لینگوال  انجام دهند برای این که بدانند براکت های آن با شرایط آن ها سازگار می باشد بهتر می باشد با یک دکتر متخصص ارتودنسی جلسه مشاوره داشته باشند تا به این موضوع پی ببرند.

منبع : http://www.orthodoctor.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 347
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

همان طور که می دانید ارتودنسی روش های درمانی مختلفی دارد که یکی از آن ها ارتودنسی لینگوال می باشد. که براکت و سیم و الاستیک وسایل مورد نیاز هستند که در دهان به کار برده می شوند و این دستگاه ها در سمت زبان پشت دندان ها گذاشته می شود.

براکت های لینگوال به دلیل این که در قسمت داخلی دهان قرار می گیرند به همین به خاطر موقعیت قرارگیریشان به آن ها ” براکت داخلی ” می گویند. اما دیگر براکت ها که در روش های دیگر ارتودنسی دندان  به کار گرفته می شوند در قسمت بیرونی دهان قرار می گیرند.

با توجه به این که روش لینگوال با موقعیت قرارگیری برعکس نسبت به دیگر روش های ارتودنسی انجام می شود . اما در نوع دستگاه مورد استفاده یا همان سخت افزار و چگونگی درمان آن  با دیگر دستگاه ها شباهت زیادی دارند.

مزایای ارتودنسی لینگوال:

• مزیت بسیار مهمی که دارد  غیر قابل دیدن آن می باشد به همین دلیل به آن ارتودنسی نامرئی نیز می گویند.

هنگامی که شخصی با  توجه و دقت به داخل دهان شما نگاه نماید ممکن است به صورت گذری متوجه دستگاه این نوع ارتودنسی شود. ( مخصوصا اگر لینگوال در داخل فک پایین و روی دندان های پایین استفاده کنید). وگرنه لینگوال به راحتی قابل مشاهده نمی باشد.

کسانی که در استفاده از دستگاه ارتودنسی خجالت می کشند و نمی توانند ارتودنسی ثابت را انجام دهند استفاده از روش لینگوال که نامرئی می باشد بهترین انتخاب است.

•در صورتی که دندان دچار چرخ شد یا فضای های خالی بین دندان بسته شد و برای رفع مشکلات پیچیده مثل تغییر ارتفاع دندان می توان ارتودنسی لینگوال انجام داد.

•در صورت عدم رعایت بهداشت و مراقبت های لازم بیمار از دندان هایش زمانی که دندان او دچار تغییر رنگ شود در پشت دندان ظاهر می شود و در ظاهر جلوی دندان چیزی قابل مشاهده نمی باشد.

بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی

معایب ارتودنسی لینگوال عبارتند ار:

•مهم ترین و اصلی ترین مشکل روش لینگوال استفاده از آن و جایگذاری آن در داخل دهان می باشد.

•به دلیل مشکلاتی که در نصب براکت های لینگوال وجود دارد به همین دلیل بیمار باید طول دوره جلسات طولانی تری را با دکتر خود نسبت به ارتودنسی ثابت داشته باشد.

با این وجود با بهبود و پیشرفتی که در طراحی این سیستم ارتودنسی به وجود آمده است مشکلات آن کمتر شده است.

کسانی که می خواهند ارتودنسی لینگوال  انجام دهند برای این که بدانند براکت های آن با شرایط آن ها سازگار می باشد بهتر می باشد با یک دکتر متخصص ارتودنسی جلسه مشاوره داشته باشند تا به این موضوع پی ببرند.

منبع : http://www.orthodoctor.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 323
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی پیشگیری چیست؟

ارتودنسی پیشگیری بهترین راه برای جلوگیری از نیاز افراد به ارتودنسی در بزرگسالی است.همان طور که از اسم ارتودنسی پیشگیری مشخص است. ارتودنسی پیشگیری جهت پیشگیری از نیاز افراد به ارتودنسی در سنین بزرگسالی است. ارتودنسی پیشگیری در سنین کودکی برای افراد انجام می‌شود. از این رو در ارتودنسی پیشگیری، شاهد بهبود سریع‌تر در کودکان خواهیم بود. با توجه به این مورد که ارتودنسی پیشگیری باید توسط متخصص ارتودنسی کودکان صورت گیرد، انتخاب یک متخصص ارتودنسی مجرب برای انجام ارتودنسی پیشگیری، از اهمیت به سزایی برخوردار است. ارتودنسی پیشگیری کم هزینه ترین راه برای زیبایی دندان است. ارتودنسی پیشگیری بهتر و سریعتر از سایر روش های ارتودنسی است.

انواع روش های ارتودنسی پیشگیری

ارتودنسی پیشگیری به روش ارتودنسی ثابت

ارتودنسی پیشگیری به روش بهره از هدگیر

ارتودنسی پیشگیری به روش ارتودنسی ثابت

روش ارتودنسی ثابت در واقع همان ارتودنسی متداولی است که شاهد آن هستیم. براکت‌هایی بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرد و با سیمی، این براکت‌ها به یکدیگر متصل می‌شوند. برای کودکان، از براکت‌های رنگی برای زیبایی بیشتر و همچنین تمایل بیشتر کودکان به ارتودنسی، استفاده می‌شود.

ارتودنسی پیشگیری به روش هدگیر

هدگیر در واقع وسیله‌ای است که در صورت نیاز به ارتودنسی فک بالا، از آن استفاده می‌شود. هدگیر در ارتودنسی پیشگیری با فشار آوردن، سعی می‌کند استخوان فک بالا را تکان دهد.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی سریع

مزایا ارتودنسی پیشگیری

  • دندان‌ها را می‌توان بدون نیاز به براکت‌ها و سیم‌های فلزی که گاها ناراحت کننده هستند ردیف و مرتب کرد.
  • بالا نبودن هزینه ارتودنسی پیشگیری، هزینه ارتودنسی زودهنگام یک دوم تا یک سوم قیمت ارتودنسی فلزی است. بنابراین ارتودنسی پیشگیری بسیار به صرفه‌تر است.
  • کاهش دادن و گاها از بین بردن نیاز به درمان ارتودنسی در سنین بالاتر
  • ارتودنسی پیشگیری علاوه بر زیبا کردن لبخند کودک شما، مشکلات دندان را اصلاح نموده و همچنین سلامت دهان و دندان‌ها را بهبود می‌بخشد.
  • متخصص ارتودنسی بر رشد دندان‌ها نظارت دارد و اطمینان حاصل می‌کند که دندان‌ها وضعیتی مرتبی داشته باشند. پیگیری ارتودنسی بسیار بهینه تر از درمان ارتودنسی است.
  • به مرور عادت‌های آسیب زننده به سلامت دهان و دندان اصلاح می‌شود و گفتار درمانی کودک آسان تر می‌شود.
  • ارتودنسی پیشگیری سریع تر به نتیجه می‌رسد و لازم نیست بارها به مطب متخصص ارتودنسی مراجعه نایید.
  • اصلاح زودهنگام بدشکلی دهان باعث می‌شود، کودک اعتماد به نفس و حس رضایت بیشتری از ظاهر خود داشته باشد.
  • احتمال آسیب دیدن دندان‌ها که ردیف و مرتب هستند کمتر است.

هزینه ارتودنسی پیشگیری

در مقایسه با هزینه های درمان رایج ارتودنسی در بزرگسالان و نوجوانان، ارتودنسی پیشگیری بسیار کم هزینه تر بوده و طول مدت درمان ارتودنسی پیشگیری کوتاه‌تر است. با این وجود محاسبه هزینه ارتودنسی زود هنگام(ارتودنسی پیشگیری) فقط بعد از بررسی وضعیت دندان ها و فک کودک شما توسط متخصص ارتودنسی امکان پذیر است.

منبع : http://www.orthodr.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 397
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

همانطور که گفته شد پلاک متحرک ارتودنسی که جهت حرکات خفیف دندانی به کار می روند در بزرگسالان و تحت عنوان ارتودنسی نامرئی شناخته می شوند. این دستگاه ها به صورت پلاک های پلاستیکی شفاف که هر دو هفته باید عوض شوند برای بیماران ساخته می‌شوند که برای حرکات خفیف دندانی ساخته شده است و در مقاله ارتودنسی نامرئی در بخش مقالات این سایت می توانید به تفصیل در مورد این درمان‌ها اطلاعات کسب کنید، اما پلاک های متحرک که برای کودکان ساخته می شوند همانطور که در فیلم مقاله مشاهده می‌شود معمولا از پلاستیکی تحت عنوان آکریل که اکثرا صورتی می باشد ساخته می شوند و برعکس ارتودنسی نامرئی دارای اجزای سیمی می‌باشند، پس شفاف و همرنگ دندان محسوب نمی‌شوند. دستگاه‌های ارتودنسی متحرک کودکان از آنجایی که سطح تماس بیشتری با استخوان دارند تاثیرات استخوانی بهتری را در کودکان ایجاد می‌کنند. مثلا برای گسترش فک در کودکان بهتر است متخصص ارتودنسی از دستگاه متحرک استفاده کند تا تأثیرات بیشتر به صورت استخوانی ایجاد شود. همچنین در نظر داشته باشید معمولاً در کودکان پس از استفاده از دستگاه متحرک ارتودنسی، در آینده نیاز به درمان ارتودنسی ثابت می باشد. ارتودنسی ثابت در حل مشکلات نامرتبی دندانها بسیار قوی تر از متحرک می باشد.

قیمت ارتودنسی متحرک چقدر است؟

قیمت ارتودنسی متحرک به مواردی چون شدت مشکل ارتودنسی و طول زمان ارتودنسی متحرک در کودکان بستگی دارد. در بسیاری از موارد در کودکان چون شروع درمان بعدی نیاز به بالغ شدن کودک و رویش تمام دندان‌های دائمی دارد می تواند باعث طولانی شدن درمان و افزایش قیمت ارتودنسی متحرک شود. در ارتودنسی متحرک کودکان در نظر داشته باشید اغلب نیاز به ارتودنسی ثابت آینده و در نتیجه در نظر گرفتن هزینه ارتودنسی ثابت می باشد. در موارد ارتودنسی متحرک بزرگسالان یا ارتودنسی نامرئی تعیین قیمت بستگی به شدت مشکل و هزینه‌های لابراتوار دارد که در چند مقاله در بخش مقالات سایت به طور کامل راجع به آن بحث شده است.

منبع : https://www.orthodentist.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 389
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

احتمالا شما نیز عبارت هزینه یا قیمت ارتودنسی را در گوگل سرچ کرده و با اعداد و ارقام مختلف و زیادی مواجه شده اید. این اعداد و ارقام شما را بدتر گیج کرده و در انتخاب به اشتباه می اندازد. برای همین ما تصمیم گرفتیم مطلبی تهیه و در آن بهترین قیمت ارتودنسی را بر اساس دلایل و عوامل مهم و اساسی به شما معرفی کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

قیمت ارتودنسی در سال 1400

با بررسی عوامل تاثیر گذار در قیمت ارتودنسی، نوبت آن شده است میانگین و رنج قیمتی انواع ارتودنسی را با هم یه نگاهی بیندازیم.

ارتودنسی ثابت با بریس های معمولی

به طور کلی هزینه ارتودنسی ثابت با بریس های معمولی چیزی بین 4 تا 5 میلیون تومان است. با این حساب میانگین قیمت ارتودنسی ثابت 4,500,000 است. در نظر داشته باشید که این هزینه تنها برای یک فک است و چنانچه بخواهید هر دو فک را با هم درمان کنید باید 8 تا 10 میلیون تومان پرداخت کنید.

قیمت ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی نامرئی یکی از پرطرفدارترین روش های ارتودنسی دندان و مورد توجهبرای ارتودنسی بزرگسالان است. مهمترین دستگاه های نامرئی اینویزیلاین ها، الاینرها و سایر پلاک های شفاف ارتودنسی هستند. با این حال ارتودنسی های دیمون شفاف، لینگوال و سرامیکی نیز جزء این نوع ارتودنسی به شمار می روند. با این حال براکت های سرامیکی بیشتر از سایر دستگاه های دیگر توسط بزرگسالان به کار برده میشوند و قیمت آن ها چیزی بین 7 تا 8 میلیون تومان متغیر است.

در نظر داشته باشید که این قیمت تنها برای یک فک است و اگر همه دندان های هر دو فک شما مشکل داشته باشند باید 14 تا 15 میلیون تومان پرداخت کنید.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی کودکان

قیمت ارتودنسی دیمون با بریس های سِلف لایتینگ

ارتودنسی دیمون یکی از بهترین روشهای درمان و اصلاح فرم ناهماهنگ دندان ها است. ارتودنسی با این روش بسیار راحت تر بوده و طول دوره درمان نیز کمتر است. این روش درد کمتری دارد و همچنین نیاز بسیار کمی به جلسات تنظیم سیم دارد.

هزینه ارتودنسی دندان با روش دیمون گرانتر از بریس های فلزی معمولی است. این روش حدودا 6 میلیون تومان گرانتر از ارتودنسی ثابت معمولی است. به عبارتی هزینه ارتودنسی دیمون 10 تا 11 میلیون تومان است. باز هم تاکید میکنیم که این قیمت تنها برای یک فک است. یعنی برای هر دو فک شما باید نزدیک 20 میلیون تومان پرداخت کنید.

هزینه ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی یا زبانی

ارتودنسی لینگوال یک سیستم پیچیده ارتودنسی دندان است که اجزای آن به پشت دندان ها متصل میشوند. در حالت عادی ما سیم ها و براکت ها و سایر اجزاء را به جلو دندان ها متصل میکنیم و این کار ساده تری است. اما روش لینگوال هم سخت و هم پیچیده تر است بنابراین هزینه بیشتری هم خواهد داشت.

هزینه لینگوال نیز مانند سیستم های دیمون و سرامیکی بیشتر از ارتودنسی ثابت معمولی است. هزینه ارتودنسی دندان با روش لینگوال حداقل  6 میلیون تومان هزینه در بر خواهد داشت. گاها این هزینه میتواند به بالای 10 میلیون تومان هم برسد. این قیمت تنها برای یک فک است.

قیمت ارتودنسی نامرئی با اینویزیلاین ها

زمانی که صحبت از ارتودنسی نامرئی به میان می‌آید بیشتر منظورمان پلاک های متحرک و شفاف ارتودنسی است. به دلیل متحرک بودن این پلاک ها بعضا به آن ها ارتودنسی متحرک نیر گفته میشود. مشهورترین دستگاه های شفاف و نامرئی اینویزیلاین ها هستند. قیمت ارتودنسی دندان با کمک این دستگاه ها از همه گرانتر است و چیزی بین 17 تا 20 میلیون تومان برای شما هزینه خواهد داشت. این رقم برای هر دو فک است.

منبع : https://www.orthoblog.ir/



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 378
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

x-ray دندان در بارداری

به بانوان باردار توصیه می‌کنیم که هر زمان در طول این نه ماه به دندانپزشک مراجعه کردند، حتماً باردار بودن خود را به دندانپزشک اطلاع دهید تا هم از درمان‌های خاص دوران بارداری برخوردار شوند و هم دندانپزشک احتیاط و مراقبت بیشتری را به کار بگیرد. اگر به دلایل اورژانسی یا ضرورت تشخیص مشکل دندانی نیاز به x-ray دندان باشد، دندانپزشک بارداری تمام نکات احتیاطی لازم را برای محافظت از مادر و جنین رعایت می‌کند. دندانپزشک از پیشبند سربی و گردنبند تیروئیدی برای محافظت از شکم، تیروئید و بقیه قسمت‌های بدن استفاده می‌کند.

عصب‌کشی دندان در دوره بارداری

دندان عفونی یا با پوسیدگی گسترده نیاز به درمان سریع دارد. عصب‌کشی (روت کانال) یکی از متداول‌ترین درمان‌های این ناراحتی است که در آن پالپ زیر دندان عفونی قبل از پخش شدن عفونت در ناحیه پری اپیکال برداشته می‌شود. از آنجایی که احتمال دارد وضعیت نامناسب دهان و دندان به جنین آسیب بزند، عصب‌کشی باید در صورت ضرورت انجام شود. عصب‌کشی غالباً درمانی ضروری است و به نفع مادر و جنین است. پس از عصب‌کشی مانند هر درمان دیگری احتمال بروز عوارض وجود دارد، هر چند عصب‌کشی حداقل خطر را برای مادر و جنین دارد.

بیشتر بخوانید : دندانپزشکی کودکان 

کشیدن دندان در دوره بارداری

کشیدن دندان در دوران بارداری باید با احتیاط لازم انجام شود تا نوزاد در شکم مادر کوچک‌ترین آسیبی نبیند. بنابراین دندانپزشکان معمولاً دندان را در دوران بارداری نمی‌کشند. با این حال اگر عفونت دندان زیاد و غیرقابل ترمیم دندان باشد و احتمال پخش شدن عفونت وجود داشته باشد، دندانپزشک کشیدن دندان را توصیه می‌کند. دندانپزشک برای کشیدن دندان در هر یک از سه ماهه بارداری برنامه مخصوصی دارد:

سه ماهه اول: اندام‌های جنین در سه ماهه اول شکل می‌گیرد. در نتیجه اگر مادر هنگام کشیدن دندان مضطرب و نگران باشد، جنین در برابر نقص‌های مربوط به شکل‌گیری اندام‌های حیاتی بسیار آسیب‌پذیر خواهد بود. به همین دلیل دندانپزشکان عموماً کشیدن دندان را در سه ماهه اول انجام نمی‌دهند.

سه ماهه دوم: جنین در این دوران در حال رشد است، بنابراین دندانپزشکان این دوران را زمان مناسبی برای کشیدن دندان و انجام دیگر درمان‌های دندانپزشکی می‌دانند.

سه ماهه سوم: مادر آینده نمی‌تواند به راحتی برای مدتی طولانی روی صندلی دندانپزشکی دراز بکشد. به علاوه احتمال خونریزی در زمان کشیدن دندان بیشتر است و ممکن است برای مادر خطرناک باشد.

درمان ارتودنسی در دوران بارداری

شروع درمان ارتودنسی یا ادامه دادن درمان در دوران بارداری هیچ اشکالی ندارد. مادر باید متخصص ارتودنسی را از باردار بودن خود یا برنامه داشتن برای بارداری مطلع کند. بانوان باردار در بعضی موارد اضافه وزن پیدا می‌کنند و اندازه صورت یا دهانش تغییر می‌کند. در این شرایط دندانپزشک قالب‌گیری جدیدی از دهان و دندان‌ها انجام می‌دهد، سپس پلاک ارتودنسی نامرئی (اینویزیلاین) را تنظیم و اندازه آن را تغییر می‌دهد، تا مطمئن شود که وسایل ارتودنسی اثر لازم را می‌گذارند. به علاوه زمان بین جلسات ارتودنسی کمتر می‌شود تا سیم‌های ارتودنسی فلزی یا وسایل ارتودنسی لینگوال همراه با تغییرات وزن بدن تنظیم شود

منبع : تاج دنتال 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 354
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 22 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

اگر بخواهید در مورد ارتودنسی بیشتر بدانید باید ابتدا از ریشه شناسی کلمه آن شروع کنیم که ارتودنسی یکی از شاخه های دندانپزشکی است و از دو کلمه «ارتو» به معنای «راست» و «درست» و «دنس» به معنای «دندان» ترکیب شده است.ارتودنسی به اصلاح نامنظم بودن دندان ها و نامتقارن بودن  فک ها می پردازد و در رفع مشکلاتی مانند بلعیدن غذا، تکلم، تنفس دهانی  و سردرد نیز می تواند موثر واقع شود.می توان گفت پروسه های درمانی در این روش بیشتر جنبه زیبایی دارد اما هدف آن  بهبود عملکرد دهان و فک است.

انواع ارتودنسی

ارتودنسی ثابت

در این نوع ارتودنسی اجزای کوچکی چون براکت ها بر روی دندان چسبانده می شوند که با کمک کش ها و سیم های مخصوصی باعث حرکت دادن دندان ها می شود، در این روش علاوه بر حرکت دندان ها ریشه ها را نیز حرکت می دهد؛ درنتیجه ارتودنتیست می تواند کنترل بیشتری بر روی دندان ها داشته باشد. برای چک و منظم کردن براکت ها باید به طور منظم و ماهانه نزد ارتودنتیست خود بروید که پروسه درمانی می تواند چند ماه یا چند سال باشد.

ارتودنسی متحرک

قابلیت اصلی این نوع ارتودنسی دندان ، برداشتن و گذاشتن آن است که باید الاینرها حدود 20 الی 22 ساعت برای درمان داخل دهان قرار بگیرند، بیمار می تواند در هنگام غذاخوردن، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن آن را از دهان خارج کند اما نتیجه دادن این نوع درمان به میزان همکاری بیمار وابسته است.الاینرها هر دو هفته یکبار باید تعویض شود و یک قالب جدید در هر جلسه باید ساخته شود که باعث گران بودن آن شده است. این نوع ارتودنسی به دلیل اینکه قابل رویت نمی باشد در دسته «ارتودنسی نامرئی» نیز جای می گیرد.

بیشتر بخوانید : متخصص ارتودنسی کیست ؟

ژنتیک در بروز اختلالات دهانی و فک چه قدر نقش دارد؟

در کشور ما جلو بودن فک بالا و بینی بسیار شایع است پس در این مواقع بهتر است، پروسه درمانی در سنین کودکی حدود 10 سالگی انجام شود.

طول دوره درمانی با ارتودنسی چه قدر است؟

این شیوه به میزان ناهنجاری دهان و فک و سن بیمار بستگی دارد در حالت طبیعی افراد برای درمان می توانند در حدود 12 الی 18 ماه  به نتیجه مورد نظر خود برسند، اما اگر میزان ناهنجاری های دهان و فک شدید باشد بین 18 تا 24 ماه می تواند طول بکشد اگر مشکلات استخوانی نیز وجود داشته باشد باید حدود 6 تا 12 ماه نیز به مدت زمان ذکر شده اضافه کرد.

کدام یک از لوازم ارتودنسی برای درمان می تواند گزینه مناسبی باشد؟

دستگاه های ارتودنسی به صورت ثابت و متحرک وجود دارند که در ارتودنسی متحرک بیمار می تواند آن را از دهان خارج کند اما در ارتودنسی ثابت این امکان وجود ندارد پس ارتودنسی متحرک به همکاری بیمار بستگی دارد اگر بیمار بعد از در آوردن بریس ها از دهان، فراموش کند آن را بر دهانش بگذارد یا آن را گم کند پروسه درمانی می تواند طولانی تر نیز شود.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 486
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

قبل از اینکه این موارد را برای شما بیان کنیم، در ابتدا باید به یک نکته ی بسیار ضروری و مهم توجه داشته باشید.

انتخاب ارتودنتیست دارای مهارت و باتجربه میتواند اولین قدم برای کمک به کاهش هزینه های نهایی درمان شما باشد. یک متخصص ارتودنسی خوب با استفاده از برنامه درمانی صحیح و خاص هر بیمار، میتواند بسیاری از مشکلات حین و بعد از درمان را کاهش داده و بدین ترتیب سبب کاهش هزینه ارتودنسی دندان شود. در نتیجه، اولین گام برای شما این است که ارتودنتیست خوب پیدا کنید و در جلسه مشاوره، در رابطه با هزینه درمان و روشهای کاهش آن، با ایشان صحبت کنید.

این روشها عبارتند از:

روش اول: استفاده از بیمه تکمیلی

در ابتدا باید بدانید که بیمه های سلامت، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح، بیمه های  پایه کشور محسوب می شوند و به دلیل زیبایی بودن درمان ارتودنسی، تعرفه ای بابت آن پرداخت نمیکنند. تنها در صورتی که بیمار به دلیل مواردی مانند تصادف و ضربه به صورت، دچار ناهنجاریها و مشکلات فکی شده باشد، بیمه های پایه بخشی از هزینه درمان را نیز تقبل میکنند.

اما در رابطه با بیمه های تکمیلی باید به تعرفه های دندانپزشکی آن ها توجه کنید. برخی از آنها قسمتی از هزینه های دندانپزشکی را به بیمه شدگان خود بازمیگردانند. بیمه های تکمیلی با توجه به شرایط قراردادی خود، مبلغی را به صورت ماهانه و یا سالانه از شما دریافت میکنند و بسیاری از موارد دندانپزشکی، از جمله ارتودنسی را تحت پوشش قرار می دهند. شما باید قبل از شروع درمان خود، با بیمه تکمیلی و مطب ارتودنسی مد نظرتان، هماهنگی های لازم را انجام دهید. برخی از کلینیک های ارتودنسی با بیمه تکمیلی شما قرارداد دارند، اما انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی دارای مهارت اولویت بالاتری دارد. پس در ابتدا به دنبال یافتن ارتودنتیست خوب باشید و با دریافت رسید از کلینیک ارتودنسی، بخشی از هزینه را از بیمه دریافت کنید.

بیشتر بخوانید : دندان درد

روش دوم: پرداخت نقدی و کامل هزینه

شاید این روش برای شما مبهم باشد و بگویید که چطور با پرداخت یکجا می توانم هزینه درمان خود را کاهش دهم. باید بگوییم که شما با پرداخت کلی و نقدی، می توانید میزان قابل توجهی تخفیف بگیرید.

روش سوم: مراجعه به دانشکده های دندانپزشکی

دانشکده های دندانپزشکی، در برخی از شهر ها وجود دارند که دانشجو ها و رزیدنت های ارتودنسی با دریافت هزینه دولتی و بسیار کمتر از مطب های ارتودنسی، درمان را انجام می دهند. اما این مسئله مهم را در نظر بگیرید که امکان عدم کیفیت کار آنها وجود دارد و شاید روند درمان و نتیجه نهایی آن، مورد قبول شما واقع نشود.

روش چهارم: اجتناب از پرداخت هزینه های اضافی

در نظر داشته باشید که قیمت ارتودنسی به خودی خود کم نیست و اگر شما توصیه های متخصص را رعایت نکنید، می توانید سبب افزایش هزینه های درمانی خود شوید.



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 292
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

یکی از نگرانی های اصلی مادران باردار در دوران بارداری به ویژه سه ماهه اول این دوره، انجام روش های مختلف زیبایی و اصلاح طرح لبخند است. کامپوزیت دندان در دوران بارداری یکی از مهم ترین خدمات زیبایی دندان می باشد که بسیاری از مشکلات ظاهری دندان را برطرف نموده و تاثیر فوق العاده ای در اصلاح طرح لبخند خواهد داشت. انجام چکاب های دوره ای و توجه به سلامت دهان و دندان در دوره بارداری اهمیت بسیار زیادی داشته و توصیه می شود پیش از بارداری از سلامت دندان های خود اطمینان حاصل نمایید.

کامپوزیت دندان چیست؟

امروزه رسیدگی به سلامت و زیبایی دندان ها یکی از الویت های اصلی و بسیار مهم در زندگی افرادی است که به زیبایی خود اهمیت داده و از تاثیر فراوان دندان ها بر زیبایی ظاهری خود آگاه هستند. کامپوزیت دندان در انواع مختلف آن، یکی از روش های نسبتا کم خطر در ترمیم و زیبایی دندان  بوده و قادر به برطرف نمودن شکستگی، ترک، پریدگی و تغییر رنگ دندان ها در افراد مراجعه کننده می باشد. کامپوزیت های دندانی، ترکیباتی خمیری شکل، متناسب با رنگ دندان و مقاوم در برابر تغییرات محیطی هستند که توسط دندانساز با استفاده از مواد مختلف در لابراتوارهای دندانی آماده سازی شده و به وسیله دندانپزشک متخصص در تعداد جلسات مختلف بسته به وضعیت دندان های بیمار بر سطح دندان های آسیب دیده نصب گردیده و طرح لبخند را زیباتر می نمایند.

مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری

دوران بارداری یکی از مهمترین دوران زندگی خانم های جوان بوده و احتیاج به مراقبت های اصولی و ویژه جهت حفظ سلامت مادر و جنین خواهد داشت. تا چندین سال گذشته، انجام تمامی اقدامات دندانپزشکی در این دوره ممنوع بوده و تحمل مشکلات دهان و دندان در موارد جدی، مشکلی غیرقابل تحمل و زجرآور تلقی می گردید. خوشبختانه امروزه درمان ها و روش های نوین بسیار زیادی در علم دندانپزشکی( دندانپزشکی بارداری )، این مشکلات را تا حد بسیار زیادی مرتفع نموده و دغدغه های خانم های باردار در این خصوص را تسکین بخشیده است.

شرایط کامپوزیت دندان در دوران بارداری

یکی از خدمات پرطرفدار زیبایی و اصلاح طرح لبخند در دوران بارداری، کامپوزیت دندان در انواع مختلف است. توصیه می شود در خصوص انجام این روش بسیار محتاط بوده و معاینه های پیش از انجام را دقیق انجام دهید. کامپوزیت دندان در صورت نیاز به عکس برداری با اشعه ایکس، انجام ترمیم های سطحی، احتیاج به ماده بی حسی و جرمگیری های دندانی، در دوران بارداری خطرناک بوده و توصیه می شود این درمان را به بعد از زایمان موکول نمایید.

بیشتر بخوانید : لمینت دندان 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 358
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

هنگامی که دندانی در اثر پوسیدگی یا حادثه از بین می رود، متخصص ایمپلنت پیچی را در جای خالی دندان از دست رفته قرار می دهد که نقش ریشه دندان را ایفا می کند. جایگذاری این بیچ در دهان و سپس قرار گرفتن روکشی مشابه تاج دندان که به رنگ طبیعی دندان است در یک یا دو مرحله انجام می شود. زمان جوش خوردن انواع ایمپلنت دندان متفاوت است و بین سه تا پنج ماه متغیر است.

ایمپلنت ها در سایزها و ابعاد مختلفی وجود دارند. متخصص دندانپزشک توسط دستگاه هایی مانند اسکن وضعیت دهان، دندان و فک را بررسی می کنند و تصمیم می گیرند که کدام یک از انواع ایمپلنت برای کاشت دندان بیمار مناسب می باشد. اگر به طوری کلی به روش درمان ایمپلنت نگاه کنید، به نظر سخت می آید اما در بعضی مواقع متخصص کاشت ایمپلنت فوری را پیشنهاد می کند که در یک جلسه قابل انجام است.

بیشتر بخوانید : سفید کردن دندان ها

مراحل کاشت ایمپلنت

نوع ایمپلنت دندان هر بیمار با دیگری متفاوت است و تکنیک های کاشت دندان نیز همیشه یکسان نیست. دو روش اصلی کاشت دندان به روش ایمپلنت عبارت است از:

ایمپلنت یک مرحله ای: در ایمپلنت تک مرحله ای، یک پیچ بلند که معمولا از جنس تیتانیوم است مستقیما داخل استخوان فک قرار می گیرد به صورتی که بخشی از این پیچ بیرون از لثه قرار می گیرد و سپس لثه را بخیه می زنند. بعد از گذشت سه الی پنج ماه که ایمپلنت به فک جوش خورد، روکشی که نقش تاج دندان را دارد به پیچ متصل می کنند و دیگری نیازی به عمل جراحی مجدد نمی باشد.

ایمپلنت های ساب پریواستیل یکی از رایج ترین ایمپلنت های تک مرحله ای است که معمولا بجای اینکه مستقیما داخل استخوان قرار بگیرد، روی استخوان فک و زیر لثه آن را جایگذاری می کنند و مقداری از آن از بافت لثه بیرون می ماند تا بتواند دندان را نگه دارد. این روش برای بیمارانی که ارتفاع استخوان فکشان کافی نیست و استحکام کمی دارد و نمی توانند پیوند استخوانی جدیدی انجام دهند، مناسب است.

ایمپلنت دو مرحله ای: یکی دیگر از انواع ایمپلنت که برای کاشت دندان به کار می رود، ایمپلنت دو مرحله ای می باشد که در این نوع روش دو بار عمل جراحی و بخیه زدن روی لثه صورت می گیرد. در مرحله اول یک بار عمل جراحی بر روی استخوان فک و لثه انجام می شود و مانند ایمپلنت های تک مرحله ای، پیچ را داخل استخوان فک و زیر بافت لثه قرار می دهند سپس لثه را توسط بخیه مسدود می کنند تا از فشار وارده هنگام بهبود نواحی اطراف استخوان فک جلوگیری کنند.

بعد از گذشت چندماه و جوش خوردن پیچ به استخوان فک، یک عمل جراحی جزئی دیگر نیز روی لثه انجام می شود. در این عمل کناره های لثه را ترمیم می کنند و روکش که همان تاج دندان است را روی پیچ قرار می دهند. اندواستیل (Endosteal) یکی از رایج ترین و معروف ترین ایمپلنت های دو مرحله ای است. اندواستیل به شکل پیچ های کوچ تیتانیومی ساخته می شود که در داخل استخوان فک قرار می گیرد و سپس دندان های مصنوعی روی آن قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید : بلیچینگ دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 262
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

هنگام تصمیم گیری برای اصلاح طرح لبخند خود، ضروری است که به یک متخصص ارتودنسی معتبر و مجرب مراجعه کنید. دندانپزشکی زیبایی، در برخی مواقع یک اقدام کاملا اختیاری است، یعنی از دیدگاه پزشکی الزامی تلقی نمی شود. به همین دلیل هم، اکثر موسسات بیمه هزینه اصلاح طرح لبخند یا انجام هرگونه فرآیندهای زیبایی دندان را حمایت نمی­کنند. در ادامه مشاهده می نمایید که چه عواملی بر روی هزینه درمان برای انجام این فرآیندهای زیبایی تاثیر گذار هستند.

هزینه ارتودنسی

هزینه ارتودنسی با توجه به نوع ناهنجاری فک و دندان، شدت ناهنجاری، طول درمان، شیب دندان ها، وضعیت فکین، نیمرخ بیمار، میزان شلوغی دندان ها، وضعیت رادیوگرافی بیمار و غیره تعیین می گردد. مثلا ممکن است بیماری علاوه بر نیاز به ارتودنسی ثابت که برای ردیف کردن دندان ها به کار برده می شود نیاز به یک دستگاه ارتودنسی متحرک برای اصلاح فکین نیز داشته باشد. در این مواقع هزینه ارتودنسی بیمار بیشتر می شود. زیرا بیمار نیاز به دو دستگاه مختلف دارد و مسلما طول درمان طولانی تری نیز خواهد داشت. همانطور که اشاره شد برآورد هزینه دقیق بستگی به نوع ناهنجاری فک و دندان و عواملی که در بالا به ان اشاره شد  دارد. از سوی دیگر تورم در جامعه و گران بودن تجهیزات دنداتپزشکی و مواد مصرفی ارتودنسی نیز در میزان هزینه تاثیر گذار است. به علاوه تجربه و مهارت متخصص ارتودنسی و کیفیت نوع موادی که برای درمان استفاده می شود در جمع هزینه ارتودنسی برای اصلاح طرح لبخند نیز موثر است.

حقیقتا هزینه ترمیم و زیبایی دندان و اصلاح طرح لبخند هر چقدر هم که باشد، در قبال تغییرات قابل توجهی که در زندگی بیمار ایجاد می­کند و مزایای متعددی از لحاظ سلامت و زیبایی برای او به دنبال دارد، ناچیز است.

از مزایای بهداشتی و سلامتی این فرایند می توان به کاهش فرسودگی یا پر کردن بیش از اندازه دندان ها و راحت‌تر بودن مراقبت و تمیز کردن آن ها اشاره کرد. قطعا دندان‌هایی که صاف و مرتب شده، ترمیم و یا ارتودنسی شده‌اند، خیلی کمتر در معرض خطرات پوسیدگی و عفونت هستند. اصلاح طرح لبخند می‌تواند به افزایش خود دوستی و اعتماد به نفس بیمار و نیز بازگرداندن زیبایی و جوانی به صورت او کمک کند و حتی به بهبود حالت بدن (پاسچر) منجر شود.

درمان مشکلات عمده دندان ها، موجب سلامتی و حفظ بهداشت دهان و دندان بیمار می شود و در نتیجه زیبایی دندان ‌ها و چهره بیمار را به دنبال خواهد داشت.

اصلاح طرح لبخند مزایای دراز مدت زیادی هم برای سلامت کلی بیمار دارد، بیشتر مراجعه کنندگان می‌توانند با اعتماد به نفس بالایی در موقعیت ‌های اجتماعی یا کاری مختلف، لبخند زده و در نتیجه از استرس و اضطراب و افسردگی دور شوند.

بیشت بخوانید :



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 296
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

زمانی که والدین کودک خود را جهت معاینه نزد دندانپزشکی اطفال می برند نگرانی زیادی در انتخاب دندانپزشکی اطفال دارند

مهمترین اصل در انتخاب یک دندانپزشکی اطفال خوب ،محیط دندانپزشکی است .

محیط دندانپزشکی اطفال به هیچ وجه نباید ترسناک باشد و کودک باید در آن محیط احساس آرامش داشته باشد و با رغبت تمام وارد دندانپزشکی شود .

دندانپزشکی اطفال باید از پرسنلی که قابلیت ارتباط با کودک را دارند استفاده کنند .

طبق نظر انجمن دندانپزشکی کودکان ایران، دندانپزشک کودک باید گروههای مختلف سنی کودکان را بشناسد و نوع رفتار با آنها را بداند. واقعیت این است که دندانهای شیری، آناتومی متفاوتی از دندانهای دایمی دارند و طبعا درمان آنها نیز متفاوت از دندان های دایمی است.

خدمات ارائه شده در دندانپزشکی اطفال

معاینه و تشخیص

 درمان پوسیدگی دندانی و درمان ریشه( ترمیم دندان )

درمان مشکلات پریودنتال و لثه ای

خدمات ارتودنسی پیشگیری

معاینه سلامت دهان نوزادان , ارزیابی ریسک پوسیدگی در مادر و کودک

مراقبت های دندانپزشکی پیشگیری شامل فلورایدتراپی و فیشورسلاینت

توصیه در رابطه با تغذیه و رژیم غذایی و نحوه شیر خوردن نوزاد

مشاوره در زمینه عادات دهانی ( مثل پستانک و مکیدن انگشت )

درمان صدمات وارد به دندانها

انجام خدمات دندانپزشکی کودکان تحت بیهوشی عمومی و یا آرامبخشی

بیشتر بخوانید : دندانپزشکی بارداری

دندان درآوردن کودک

زمان رویش دندان های شیری معمولا از سن 4 ماهگی تا 18 ماهگی می باشد .

کودکان در سن 2-3 سالگی سری بیست تایی دندان هایشان تکمیل می شود . از اولین روز رویش دندان های کودک والدین وظیفه مراقبت از دندان های آن ها را در جهت حفظ دندان ها در مقابل پوسیدگی دارند .

به منظور این حفاظت باید تاجای ممکن از شیر دادن های شبانه به کودک پزهیز کنیم و بعد از هر وعده شیر خوردن کودک دندان ها را شستشو دهیم .

کودک در حین رویش دندان، درد و التهاب زیادی را طی می کند. التهاب لثه روی دندان در حال رویش، کودک را بی تاب می کند وگاهی منجر به بی حالی و حتی تب در نوزادان میشود. معمولا به والدین توصیه میکنیم که طی مراحل دندان درآوردن کودک ، اسباب بازی های بی خطری را در دسترس کودکان قرار دهند تا کودک ، محل رویش دندان را با آن ماساژ دهد و به این ترتیب بتواند لثه در حال خارش خود را آرام کند.

منبع : کلینیک دندانپزشکی جنت آباد



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 266
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

تا زمانی که دندان، لثه و استخوان فک سالم باشد، می‌توان در هر سنی ارتودنسی را انجام داد. ارتودنسی در سن بزرگسالی تفاوت‌های زیادی با ارتودنسی کودکان دارد. تنوع روش‌های ارتودنسی بزرگسالان نسبت به ارتودنسی کودکان بیشتر است و طول درمان، به علت مشکلاتی همچون سخت حرکت کردن دندان‌ها، مشکلات مربوط به لثه و بیماری‌های لثه‌ای و از دست دادن دندان‌ها، بیشتر از طول درمان ارتودنسی کودکان است.

چرا باید بزرگسالان هم ارتودنسی انجام دهند؟

همه افراد دوست دارند هنگام لبخند زدن، ویترینی از دندان‌های مرتب و درخشان را نمایش دهند. متأسفانه بسیاری از افراد از این نعمت زیبا محروم‌اند. این افراد از ناهنجاری‌های دندانی رنج می‌برند و معمولاً دندان‌های کج و نامرتبی دارند. شاید این مشکل در گذشته راه حل های چندانی نداشت اما امروزه ارتودنسی بزرگسالان، راه حلی برای درمان ناهنجاری‌های دندانی در بزرگسالی است.

ارتودنسی در همه سنین قابلیت انجام دادن دارد و برای انجام آن تنها لازم است دندانی وجود داشته باشد و لثه سالم باشد. ارتودنسی در سن بزرگسالی با ارتودنسی در سنین دیگر کمی متفاوت است. بزرگسالانی که دچار اختلالات فکی و دندانی هستند، حتماً باید ارتودنسی انجام دهند چرا که عدم انجام این درمان، عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت.

یکی از دلایلی که ارتودنسی در سن بزرگسالی باید انجام شود، تقویت اعتماد به نفس فرد است. بزرگسالان مرتباً در جامعه حضور دارند و اگر فردی از چهره خود رضایت کافی نداشته باشد، باعث سرکوب اعتماد به نفس خود خواهد شد. از طرفی لبخند یک هدیه خداوندی است که آن را باید بخشید. افرادی که دندان‌های نامرتبی دارند، معمولاً دندان‌های خود را مخفی می‌کنند و نمی‌توانند به راحتی لبخند بزنند.

بیشتر بخوانید : متخصص ارتودنسی کیست ؟ 

روش‌های ارتودنسی در سن بزرگسالی

برای انجام ارتودنسی در بزرگسالی باید زمانی اقدام کرد که رشد فک و دندان‌ها به طور کامل به پایان رسیده باشد. روش‌های ارتودنسی در سن بزرگسالی تنوع بیشتری نسبت به ارتودنسی کودکان دارد. ارتودنسی فلزی، ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی زبانی، ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی متحرک و ارتودنسی سرامیکی از انواع ارتودنسی‌هایی است که در بزرگسالان استفاده می‌شود.

منبع : مجله ارتودنسی دندان 



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 320
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

درمان های زودهنگام ارتودنسی چیست ؟

اصطلاح درمان زودهنگام ارتدودنسی در بر گیرنده تمام مداخلات و درمان هایی است که در طی دوره ی دندانهای شیری و مختلط ( شیری دائمی : سنین 6 تا 12 سال ) صورت میگیرد

هدف از آن حذف و یا به حداقل رساندن مشکلات دندانی و اسکلتی صورت است که با روند رشد و تکامل نرمال اکلوژن ( بر هم آیی ) دندانی , فانکشن , زیبائی وضعیت مناسب روانی بیمار تداخل می کنند

به عبارت دیگر هدف اصلی این نوع مداخله , آماده سازی شرایطی است که تکامل الکوژن را بهبود می بخشد درمان های زودهنگام ارتودنسی دندان  شامل درمانهای زیر می گردد :

درمانهای ارتودنسی پیشگیری

شامل درمانهایی هستند که از تکامل مال الکوژن , قبل از اینکه ایجاد شود جلوگیری کنند. مثل انواع فضای نگهدارهایا کنترل عادات دهانی مانند دندان قروچه و یا مکیدن انگشت

درمان های ارتودنسی مداخله گر

شامل درمان های که در حین تکامل مال الکوژن برای هدایت مشکل ایجاد شده به سمت نرمال و پیشگیری از تخریب بیشتر الکوژن استفاده می شود و شامل بازپس گیری فضای از دست رفته , گسترش کام و غیره می شود

درمان های تصحیحی

شامل درمان هایی که بعد از تکامل مال الکوژن انجام می شود

بیشتر بخوانید : ارتودنسی سریع

بهترین زمان برای شروع مداخله ی زود هنگام چه موقع است ؟

 پاسخ : هیچ پاسخ قطعی و عامی نمیتوان به عنوان یک زمان مشخص به عنوان بهترین زمان برای شروع درمان عنوان کرد پاسخ بستگی به مشکل بیمار دارد , درمان هر بیمار باید بر اساس مشکل خاص خودش و منحصر به فرد او طراحی شود .

مزایای ارتودنسی زودهنگام :

بهبود ظاهر صورت و اعتماد به نفس

جلوگیری یا اصطلاح ساده تر مشکل دندانی فکی در حال تکامل

به حداقل رساندن مال الکوژن های شدید

جلوگیری از صدمه به دندان و ساختار دندانی - اسکلتی صورت

کاهش نیاز به کشیدن دندان

همکاری بیشتر بیمار

نتایج با ثبات بیشتر

درمان با آسیب کمتر و درد کمتر

اجتناب از مشکلات روحی و روانی در کودکان

کاهش هزینه های درمان

درمان‌های ارتودنسی دندان  سال‌ها پیش به کودکان و نوجوانان محدود می شد، اما دندان‌ها در هر سنی قابلیت حرکت دارند و شیوه حرکت آنها در تمام سن‌ها مشابه است. درمان این افراد محدودیت‌هایی نیز دارد که فقط توسط متخصص ارتودنسی  تشخیص داده می‌شود. بهترین زمان ارتودنسی وقتی است که همه دندان‌های شیری بیفتند و بیشتر دندان‌های دائمی درآمده باشند. زمان درمان بر اساس نوع مشکل و شدت آن فرق دارد.

گاهی به علت مراجعه دیر بیماران به دندانپزشک، مشکلات به‌موقع تشخیص داده نمی‌شوند و بیماران در زمان مناسب تحت درمان قرار نمی‌گیرند.

درمان مرحله اول به طور معمول از ۸ یا ۹ سالگی و درمان مرحله دوم از ۱۱ سالگی به بالا آغاز می‌شود. درمان زودهنگام فضای کافی برای رشد دندان‌های دائمی را در دهان کودک به وجود می‌آورد و الزام کشیدن دندان در زمان انجام ارتودنسی را نیز در سال‌های بعد کاهش می‌دهد. تضمینی وجود ندارد که با انجام ارتودنسی پیشگیری در بزرگسالی دندان‌ها مرتب باقی بمانند.

برای مرتب شدن کامل دندان‌ها ممکن است در دوران نوجوانی به یک مرحله کوتاه درمان نیاز داشته باشید. پس از اینکه تمام دندان‌های دائمی کودک درآمدند، فرآیند درمان و اصلاح دندان‌ها تکمیل خواهد شد. با ارتودنسی پیشگیری مشکلات مهم فک، اصلاح و برطرف می‌شوند. درمان نهایی که در زمان نوجوانی انجام می‌شود، ساده‌تر، کم‌هزینه‌تر و کوتاه‌تر خواهد بود

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 306
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی متحرک کودکان یکی دیگر از روشهای درمان برای اصلاح ناهنجاری های مربوط به دندان ها و فک است .کودکان می توانند با استفاده از ارتودنسی کودکان  تمام مشکلات مربوط به فک ،جلو بودن دندان ها و.. را برطرف کند . ارتودنسی دندان در هر سنی انجام می شوند،اما ارتودنسی در سن پایین از مزایای بالایی بر خوردار است،دکتر جوانمرد دندانپزشک اطفال به همین دلیل به والدین توصیه می کنند که در صورت وجود اختلالاتی که تنها با استفاده از ارتودنسی دندان برطرف می شود ،هر چه زودتر اقدامات درمانی را لحاظ کنند ،تا در کوتاهترین زمان و با صرف هزینه کمتر لبخندی زیبا را برای کودکان خود ایجاد کنند .

ارتودنسی انواع مختلفی دارد  و براساس اختلالات موجود و کاربرد آن ها می تواند ارتودنسی را در دوسته ثابت و متحرک قرار داد . در این مقاله در رابطه با ارتودنسی متحرک  صحبت می کنیم .

ارتودتسی متحرک

در طی ارتودنسی متحرک دکتر جوانمرد دندانپزشک اطفال ،از پلاک های متحرک استفاده می کند ،پلاک های متحرک این قابلیت را دارند که همراه با  با ارتودنسی ثابت و یا به تنهایی به کار گرفته شوند .

ارتودنسی متحرک این قابلیت را دارد که خود فرد آن را از داخل دهان خارج کند ،این نوع از ارتودنسی که فرد قابلیت جابه جایی آن را دارد ارتودنسی متحرک نامیده می شود .

کودکانی که مشکلات دندانی و فکی آن ها جزئی و ناچیز است ،دندانپزشک اطفال به والدین استفاده از ارتودنسی متحرک را پیشنهاد می کنند ،اما اگر این اختلالات شدت داشته باشند ،لازم است تا با کمک ارتودنسی ثابت این اختلالات برطرف گردد .

ارتودنسی متحرک در حالت کلی شامل دو قسمت می باشد :

پلاک های متحرک ساده ،که برای حرکات جزئی دندان ها تعبیه شده اند

پلاک های متحرک ،که  به منظور برطرف کردن اختلالات مربوط به فک استفاده می شوند .

توصیه می شوند تا ارتودنسی متحرک تنها در زمان مسواک کردن دندان ها  و انجام هر گونه مراقبت های بهداشتی دهان و دندان خارج گردد تا کودک در کوتاه ترین زمان ممکن ،تمام اختلالات موجود را با استفاده از ارتودنسی برطرف سازد .

بیشتر بخوانید : ارتودنسی نامرئی

نتیجه درمان با استفاده از ارتودنسی متحرک

لازم به ذکر است که نتیجه کار در ارتودنسی متحرک تا حد بالایی به  همکاری و مراقبت های بیمار بستگی دارد . لازم است تا تمام توصیه ها و تجویزات دندانپزشک در خصوص ارتودنسی دندان را لحاظ کنید تا بهترین نتیجه حاصل شود .

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 685
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

دندانپزشک، پزشکی است که با چندین قسمت از بدن مانند دهان، فک، دندان ها، لثه ها و اعصاب کار می کند. ارتودنتیست ها در بخش تخصصی تر این رشته فعالیت می کنند. اولویت آنها صاف کردن دندان ها است. به عبارت ساده تر، همه ارتودنتیست ها دندانپزشک هستند اما تعداد کمی از دندانپزشکان ارتودنتیست هستند.

یک متخصص ارتودنسی ،جرم گرفتگی، انسداد دندان ها و شکل نادرست فک و دندان های نا مرتب را تشخیص می دهد و سعی می کند هر مشکلی که کشف کرده را حل کند. در صورت عدم درمان ناهنجاری های مختلف دندان ها، با گذشت زمان بدتر می شوند.

متخصص ارتودنسی چه کاری انجام می دهد؟

یک متخصص ارتودنسی دندان  برای درمان دندان های نادرست، دوره های ویژه ای را آموزش می بیند. اگر دندانپزشک شما را به یک متخصص ارتودنسی ارجاع دهد،یعنی دندان های شما کاملاً شکل درست ندارند، ارتودنتیست کسی است که به احتمال زیاد توصیه ای برای تنظیم کردن دندان ها به شما خواهد کرد .  

ارتودنتیست چقدر به آموزش نیاز دارد؟

ارتودنتیست ابتدا باید آموزش منظم دندانپزشکی را دریافت کند. یک دانشکده دندانپزشکی به طور کلی برای فارغ التحصیلی چهار سال کلاس نیاز دارد. بیشتر دندانپزشکان در این مرحله متوقف شده و شروع به فعالیت پزشکی خود می کنند. اما ارتودنتیست ها نمی توانند در این مرحله فعالیت خود را آغاز کنند .

برای به دست آوردن مجوز طبابت به عنوان ارتودنتیست، فرد باید کلاس های بیشتری را طی کند. بیشتر دانشکده های دندانپزشکی قبل از اینکه دانشجو واجد شرایط ارتودنتیستی شود، دو تا سه سال دیگر به او آموزش می دهند. به طور کلی، یک ارتودنتیست دندانپزشکی است که تقریباً دو برابر دندانپزشکان آموزش را دریافت می کند، که بیشتر آن در زمینه صاف کردن دندان ها می باشد .

چه گزینه های درمانی ارتودنسی موجود است؟

متخصص ارتودنسی با استفاده از دانش و تخصص خود در بی نظمی های صورت و حرکات دندان می تواند به شما کمک کند تا یکی از گزینه های درمانی مناسب را برای خود و یا فرزندتان انتخاب کنید.

بین صفحات ثابت و جداشونده، پرانتزهای فلزی( ارتودنسی ثابت ) ، پرانتزهای سرامیکی، بریسهای زبانی (ارتودنسی نامرئی) و ترازهای شفاف، روش های درمانی متناسب با هر نیاز و شیوه زندگی وجود دارد. بهتر است قبل از تصمیم گیری در مورد گزینه درمانی مورد نظر خود، با متخصص ارتودنسی خود ملاقات کنید زیرا هر مورد متفاوت است و ممکن است به یک مورد خاص برای ارتودنسی نیاز داشته باشید.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 311
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

منظور از ارتودنسی ثابت این است که بیمار نمی تواند دستگاه ارتودنسی را از دهان خارج نماید. در دستگاه ارتودنسی ثابت دو فک اجزا به صورت نگین هایی برروی دندان چسبانده شده و ثابت می گردند. به این نگین ها براکت می گویند. این روش درمانی برخلاف ارتودنسی متحرک، وابسته به همکاری بیمار نمی باشد.

هدف ارتودنسی ثابت دوفک

از اهداف ارتودنسی ثابت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

حرکت دندان ها در فضای مناسب

تنظیم دندان های شلوغ

اصلاح روابط دندان های دو فک

ارتودنسی ثابت جهت ایجاد لبخند زیبا از طریق هماهنگ کردن و ردیف کردن دندان هاو لب ها با یکدیگر انجام می شود. با انجام ارتودنسی، دندان ها عملکرد بهتری داشته، تمیز کردن آنها راحت تر است و فاصله بین دندانها تنظیم میشود. این وضعیت باعث افزایش اعتماد به نفس فرد وافزایش عملکرد و کیفیت زندگی در فرد میشود. لازم به ذکر است که با توجه به شرایط خاص فکی و دندانی انواع مختلف ارتودنسی های ثابت موجود می باشد که متخصص ارتودنسی بسته به نوع و شدت ناهنجاری از تکنیک ها وابزار مختلف استفاده میکند.

کشیدن دندان در ارتودنسی ثابت

در برخی موارد هنگام ارتودنسی ثابت نیاز است که بعضی از دندان های بیمارکشیده شود.این دندان بر اساس نوع ناهنجاری،شدت ناهنجاری و سن مراجعه کننده فرق دارد اما معمولا دندان های آسیاهای کوچک فک بالا و پایین کشیده می شود.در ارتودنسی ثابت دو فک هرگز نباید دندان نیش را کشید حتی اگر دندان نیش کاملا بیرون زده باشد یا نهفته باشد.تنها زمانی می توان دندان نیش را کشید که دندان نیش در موقعیتی قرار گرفته باشد که امکان حرکت دادن آن وجود نداشته باشد.

در ارتودنسی ثابت معمولا دندان های آسیای کوچک کشیده می شوند و دندان نیش در فضای مناسب قرار می گیرد.گاهی اوقات بر اساس شرایط ممکن است لازم باشد یک دندان ثنایا از فک پایین در قسمت جلو کشیده شود.فواصل دندانی کشیده شده با رفع شلوغی دندان های دیگر یا عقب بردن دندان های قدامی فک بالا و پایین پر می شوند.

بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی 

ارتودنسی ثابت دو فک چه مشکلاتی را درمان و اصلاح میکند؟

چنان چه مشکل عدم تراز دندان های شما جزئی باشد می توانید از ارتودنسی متحرک برای برطرف کردن ناهنجاری دندان هایتان استفاده کنید.اما اگر مشکل تراز دندان هایتان شدید باشد تنها راه برطرف کردن آن استفاده از ارتودنسی ثابت است.شایع ترین مشکلاتی که می توان با ارتودنسی دندان  ثابت برطرف کرد عبارت است از :

وجود فاصله زیاد بین دندان ها

شلوغی دندان ها به دلیل کوچک بودن یکی از فک ها

پیشروی شدید یکی از فک های بالا و پایین(به طور مثال یکی از فک ها بیش از اندازه از دیگری جلوتر است)

کراس بایت

و….

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 تير 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رعنا

ارتودنسی متحرک نامرئی برای کودکان و نوجوانان : بریس ارتودنسی نامرئی به طور سفارشی از مواد پلاستیک شفاف برای مرتب کردن دندان‌های نوجوانان و بزرگسالان تهیه می‌شود. چون در ساخت بریس‌های ارتودنسی نامرئی از پلاستیک شفاف استفاده می‌شود، این بریس‌ها جلب توجه نمی‌کند و اکثر اطرفیان حتی متوجه نمی‌شوند که فرزندتان تحت درمان ارتودنسی است.

متخصص ارتودنسی دندان توصیه می‌کند وضعیت دندان‌های کودکان و مرتب بودن آنها در سنین پایین بررسی شود، چون مشکلات ارتودنسی را می‌توان پیش از درآمدن دندان‌های دائمی تشخیص داد.

چنانچه مشکلات مربوط به نامرتب بودن دندان‌ها در این مرحله تشخیص داده شود، معمولاً می‌توان آنها را پیش از آن که آسیب دائمی به سلامت دهان و دندان‌های کودک بزنند، با موفقیت درمان کرد.

متخصصین ارتودنسی درمان با ارتودنسی نامرئی را به نوجوانانی ارائه می‌دهند که تمایل دارند دندان‌های خود را بدون جلب توجه همکلاسی‌های خود ردیف و مرتب کنند، اما ارتودنسی نامرئی را برای کودکان پیشنهاد نمی‌دهند.

بیشتر بخوانید : هزینه ارتودنسی

مزایای ارتودنسی نامرئی برای کودکان و نوجوانان

ارتودنسی نامرئی در مقایسه با بریس‌های فلزی از مزایای متعددی برخوردار است که مهم‌ترین آنها عبارت است از:

نامرئی و متحرک بودن پلاک‌ها این اجازه را به نوجوانان می‌دهد تا هنگام غذا خوردن راحت باشند.

حذف مشکل شکستن براکت یا آزاردهنده بودن سیم‌ها

از آنجایی که پلاک‌های ارتودنسی نامرئی متحرک است، می‌توان آنها را هنگام مسواک زدن از دهان خارج کرد. به این ترتیب بهداشت دهان و دندان بهتر رعایت می‌شود.

این پلاک‌ها راحت هستند و چون سیمی در ساخت آنها به کار برده نشده است، سایش ایجاد نمی‌کنند.

چون از سیم و فلز استفاده نمی‌شود، زمان حضور بیمار در مطب برای تنظیم پلاک کاهش می‌یابد.

دندان پیش از درمان با دوربین‌ سه‌بعدی اسکن می‌شود. به این ترتیب نیازی به قالب‌گیری قدیمی با گچ نیست و مدل تهیه شده دقت بسیار بالاتری دارد.

ارتودنسی نامرئی این اجازه را به بیمار می‌دهد تا طرح درمانی خود و وضعیت نهایی دندان‌ها را پیش از شروع درمان به صورت مجازی ببیند.

ارتودنسی نامرئی این اجازه را به نوجوانان علاقه‌مند به ورزش‌های پربرخورد می‌دهد تا بدون نگرانی از بریده شدن دهان با براکت‌های تیز همچنان بریس را در دهان داشته باشند. به علاوه اگر استفاده از محافظ دهان لازم باشد، به سادگی می‌توان پلاک را از دهان خارج و محافظ را جایگزین آن کرد.

منبع : مجله ارتودنسی دندان



:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 335
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 20 تير 1400 | نظرات ()