ارتودنسی نامرئی (Invisible orthodontics) یکی از انواع ارتودنسی است که در این روش برای مرتب کردن دندان های بیمار از براکت و سیم های ارتودنسی رایج استفاده نمی شود. در درمان ارتودنسی نامرئی، از تجهیزات متفاوتی مانند الاینرهای شفاف، براکت های سرامیکی و بریس های پشت دندانی استفاده می شود. هر کدام از این تجهیزات، یکی از انواع ارتودنسی نامرئی را شامل میشود که روش درمان متفاوتی را برای بیمار به وجود می آورد.
منظور از نامرئی بودن ارتودنسی این است که اطرافیان به راحتی متوجه دستگاه های ارتودنسی روی دندان های فردی که درمان ارتودنسی انجام داده است نمی شوند.
ارتودنسی نامرئی برای چه کسانی مناسب است؟
این روش درمان ارتودنسی برای افرادی مورد استفاده قرار میگیرد که نامرتبی های خفیف تا متوسط دندانی دارند.
بهترین انتخاب برای ارتودنسی نامرئی، بیماران نوجوان و جوانی هستند که به چهره و زیبایی خود بسیار حساس هستند و تمایلی به دیده شدن ارتودنسی توسط دیگران ندارند.
ارتودنسی نامرئی برای چه کسانی مناسب نیست؟
این سیستم ارتودنسی، به هیچ عنوان برای اصلاح نامنظمی های شدید دندانی مناسب نیست.
بیمارانی که نمی توانند همکاری های لازم را داشته باشند، گزینه مناسبی برای استفاده از این نوع ارتودنسی نیستند. (مانند کودکان، افراد معلول، افراد پرمشغله و ...)
مزایای ارتودنسی نامرئی
- طول درمان کوتاه است.
- احتمال پوسیدگی دندان در این روش بسیار کم است.
- تمیز کردن الاینرهای شفاف به نسبت ارتودنسی های ثابت و فلزی بسیار آسان تر است.
- اینویزلاین ها به سختی در دهان بیمار قابل تشخیص هستند و افراد نمی توانند متوجه درمان ارتودنسی وی شوند.
- بیمار می تواند در زمان خوردن، آشامیدن، مسواک زدن و نخ دندان زدن دستگاه ارتودنسی را از دهان خارج کند.
- به دلیل اینکه جنس اینویزیلاین ها از پلاستیک نرم و انعطاف پذیر است بنابراین احتمال آسیب رسانی به دندان ها و لثه ها بسیار کم است.
معایب ارتودنسی نامرئی
توصیه ما به شما این است که قبل از انجام هر گونه خدمات زیبایی یا درمانی ابتدا با معایب آن به خوبی آشنا شوید، سپس به سراغ مزایای آن روش بروید. از جمله معایب ارتودنسی شفاف عبارتند از:
- نیاز به مشارکت بالای بیمار است.
- قیمت ارتودنسی نامرئی از هزینه ارتودنسی مرئی بیشتر است.
- احتمال گم شدن یا خراب شدن دستگاه ارتودنسی شفاف متحرک توسط بیمار وجود دارد.
- با اینکه قابلیت متحرک بودن اینویزیلاین ها یک مزیت محسوب می شود، اما در صورت فراموش کردن و جاگذاری مجدد دستگاه در دهان می تواند منجر به شکست درمان ارتودنسی شود.
- در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و تمیز نکردن بریس ها ممکن است به مرور زمان دچار تغییر رنگ یا تغییر فرم بریس ها شود.
- ارتودنسی شفاف برای درمان ناهنجاری های شدید دندانی مانند اوربایت، مال اکلوژن، کراس بایت، شلوغی شدید و ... مناسب نیست؛ بلکه تنها به منظور درمان ناهنجاری های خفیف تا متوسط دندانی از این روش استفاده می شود.
:: بازدید از این مطلب : 190
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0